1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Ontbijt
  4. Pancakes ontbijt met roomkaas en kersen

Pancakes ontbijt met roomkaas en kersen

Pancaketoren met roomkaas en kersen

Gemakkelijk

10Min

1 Personen
150 g roomkaas
2 el poedersuiker
250 g kersen op sap
3 American pancakes
3 muntblaadjes
Ter garnering: slagroom
Mail recept

Pancakes ontbijt met roomkaas en kersen

Ontbijt pannenkoeken staan steevast op het menu bij hippe ontbijttentjes en Pinterest staat vol met de mooiste plaatjes van pancaketorens. Zelf kun je ook heel gemakkelijk pannenkoeken maken, zowel de bekende Nederlandse pannenkoeken als American pancakes. Heb je niet zo veel tijd in de ochtend of ben je meestal erg hongerig zodra je wakker wordt? Ga dan voor kant-en-klare pannenkoeken of pancakes. Deze kun je heel gemakkelijk opwarmen in de magnetron, broodrooster of oven en zijn in een paar minuten klaar. 

Voor een extra feestelijk ontbijt met pannenkoeken maak je een prachtige pancaketoren, zoals die in dit recept. Wij versieren de toren met gezoete roomkaas en kersen op sap, maar alleen een beetje honing en misschien een handje walnoten is ook al hartstikke lekker. Of heb je nog wat vers fruit in huis? Gebruik dat dan in plaats van óf samen met de kersen. Ook lekker: meng een lepel espresso door de roomkaas en hak wat chocolade fijn. Zo maak je in een handomdraai een tiramisu pancaketoren. Als dat geen feestelijk pancakes ontbijt is… 

Stap 1

Roer de roomkaas los en meng de poedersuiker erdoor. Hak 75 g van de kersen grof. Verwarm de resterende kersen op laag vuur. Bereid de pancakes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2

Leg een pancake op een bord. Besmeer een dunne laag roomkaas en een beetje van de gehakte kersen. Bouw zo een pancaketoren en sluit af met de resterende roomkaas en de verwarmde kersen. Garneer eventueel met slagroom en een paar muntblaadjes.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,99 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch