1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Ontbijt
  4. Zelfgemaakte ham-kaascroissants met lijnzaadtopping

Zelfgemaakte ham-kaascroissants met lijnzaadtopping

Zelfgemaakte ham-kaascroissants met lijnzaadtopping

Gemiddeld

25Min

6 Personen
1 el lijnzaad
1 tl chilipoeder
1 tl tijm
1 blik croissantdeeg
6 plakjes casselerib
6 plakjes belegen kaas (van een stuk)
1 ei, geklutst
Mail recept

Ham-kaascroissants met lijnzaadtopping

Gek op zelf croissants maken en daarnaast helemaal gek op ham-kaascroissants? Dan is het tijd om dit zalige recept voor zelfgemaakte ham-kaascroissants met lijnzaadtopping te proberen. Door het gebruik van kant-en-klaar croissantdeeg is het echt een eitje en erg leuk om samen met kinderen te doen. 

De combinatie van lijnzaad, tijm en chilipoeder geven de croissants extra veel smaak en crunch. En door de casselerrib krijgt het gerecht een nog luxere uitstraling. Gewone ham kun je natuurlijk ook gebruiken en voor een vegetarische kaascroissant laat je het vlees helemaal weg. Daarnaast kun je eventueel ook ovenklare of al gebakken croissants gebruiken. Snijd ze dan simpelweg doormidden, vul met de ingrediënten en maak af met de lijnzaadtopping. Ze hoeven dan iets minder lang in de oven, ongeveer 5 minuten. Dek terwijl de croissants in de oven liggen de tafel en zet voor jezelf een kopje koffie. Controleer of de kaas goed gesmolten is en genieten maar!

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het lijnzaad met het chilipoeder en de tijm.

Stap 2

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd volgens de stippellijnen in 6 driehoekjes. Snijd de onderkant van het deeg (de korte kant) 1 cm in. Verdeel de casselerrib en kaas over het deeg. Probeer te voorkomen dat de kaas uitsteekt.

Stap 3

Rol de croissants op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het geklutste ei en top met de lijnzaadtopping. Bak de croissants in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Stap 4

Haal de ham-kaascroissants uit de oven en serveer warm.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,59 voor per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch