Gemakkelijk
50Min
6 Personen | |
---|---|
300 g | gesneden boerenkool |
500 g | macaroni |
200 g | Valblanc roomkaas naturel |
50 ml | volle melk |
2 | blikjes roze zalm uit blik (424 gram), uitgelekt |
50 g | paneermeel |
250 g | geraspte 48+ kaas (jong belegen) |
Olijfolie of boter (om in te vetten) | |
Zout & peper |
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem er een grote ovenschaal bij en vet die in met een beetje olijfolie of boter.
Breng een ruime pan water aan de kook. Kookt het water, laat dan de boerenkool een halve minuut blancheren in de pan en schep ‘m er daarna uit. Laat de boerenkool uitlekken in een vergiet, maar hou de pan met water op het warme vuur.
Laat het water koken en voeg er een royale snuf zout aan toe. Kook de macaroni in een paar minuten al dente (dus gaar maar nog met een beetje bite). Giet de macaroni af en stort in de ingevette ovenschaal.
Roer de verse roomkaas, de volle melk, de uitgelekte zalm uit blik en de uitgelekte boerenkool door de pasta in de ovenschaal.
Bedek het geheel met een laagje paneermeel en verdeel er de geraspte kaas over.
Zet de ovenschaal in het midden van de warme oven en bak 35 à 40 minuten, tot de geraspte kaas een mooi goudbruin kleurtje heeft.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres