Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
260 g | macaroni |
1 | kruidenbouillontablet |
300 g | verse spruitjes |
2 | preistengels |
3 el | boter |
Nootmuskaat | |
1 zakje | roomsaus |
1 | bekertje crème fraîche |
2 el | gedroogde bieslook |
2 | bakjes hamblokjes |
4 | plakjes bladerdeeg |
1 | eidooier |
Kook de macaroni volgens de verpakking in de kruidenbouillon beetgaar en laat uitlekken in een vergiet. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat 5 minuten ontdooien.
Maak de spruitjes schoon en snijd in vieren. Snijd de prei in ringen en spoel ze goed schoon in een vergiet. Roerbak in 4 eetlepels boter de spruitjes en prei 5 minuten in een wok. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper en schep de crème fraîche, de gedroogde bieslook en de hamblokjes erdoor.
Maak de roomsaus klaar volgens de verpakking. Vet een ovenschaal in met boter. Schep in een grote kom de macaroni, roomsaus, gebakken spruitjes, prei en ham door elkaar. Schep het in de ovenschaal en strijk het een beetje plat met een spatel.
Leg de plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol uit op een met bloem bestrooide plank tot een vierkante lap van 20 bij 20 centimeter. Klop de eidooier los met 1 theelepel water. Bestrijk hiermee het bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg in repen van 3 centimeter. Leg de repen bladerdeeg kruislings op de pastaschotel. Bak in de oven in 18 minuten goudbruin.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres