1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Duitse pannenkoeken met appel en stroop

Duitse pannenkoeken met appel en stroop

Duitse pannenkoeken met appel en stroop

Gemiddeld

25Min

2 Personen
4 eieren
200 ml volle melk
100 g bloem
75 g roomboter
2 friszoete appels, bijvoorbeeld Granny Smith of Jonagold
3 el schenkstroop
1/4 tl kaneel
2 tl citroensap
2 tl citroenrasp
125 g crème fraîche
Mail recept

Duitse pannenkoeken met appel en stroop

Pannenkoeken zijn er over de hele wereld en in elk land worden ze weer anders gemaakt. Zo kennen we in Nederland de dikke Hollandse pannenkoeken en natuurlijk poffertjes, vind je in Frankrijk op elke markt een stalletje met crêpes en eet je in Amerikaanse diners een stapel dikke fluffy pancakes. Ook in Duitsland houden ze wel van een pannenkoek op z’n tijd en deze Duitse pannenkoeken staan dan ook geregeld op het menu. Ze worden ook wel Dutch baby’s genoemd, wat komt van het woord Deutsch.

De Duitse pannenkoek of Dutch baby is een combinatie van een pannenkoek en een soufflé. Je maakt ‘m in een gietijzeren pan die je eerst voorverwarmd in de oven. Door de hitte van de pan en het luchtig kloppen van het beslag rijst de pannenkoek tot grote hoogte. Zodra je hem uit de oven haalt zakt hij in, maar dat maakt de smaak niet minder. Serveer de pannenkoek met gestoofde appel zoals in dit recept of gewoon een handje rood fruit.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 225 graden en zet hierin een ovenbestendige koekenpan.

Stap 2

Meng de eieren met de melk, bloem, een mespunt zout en een theelepel suiker en klop luchtig met een garde of mixer. Open de oven en doe 50 gram van de boter in de pan. Wals de pan voorzichtig (gebruik ovenwanten) zodat de bodem is bedekt met de boter. Giet het beslag in de pan en sluit direct de oven. Bak de pannenkoek in 15-20 minuten goudbruin, luchtig en gaar.

Stap 3

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verwarm de resterende 25 gram van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de appel. Voeg na 5 minuten 1 eetlepel schenkstroop, de kaneel, het citroensap en een mespunt zout toe. Draai het vuur laag en laat nog 10 minuten stoven op zacht vuur.

Stap 4

Haal de pan voorzichtig (met ovenwanten) uit de oven. De pannenkoek komt er opgeblazen uit, maar zal vrij snel inzakken. Dat hoort. Schep de gestoofde appel in het midden van de pannenkoek en garneer met de resterende schenkstroop en citroenrasp. Serveer in de pan met de crème fraîche ernaast.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer € 1,60 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch