1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Cilbir: Turkse eieren met chiliboter en brood

Cilbir: Turkse eieren met chiliboter en brood

Cilbir: Turkse eieren met chiliboter en brood

Gemakkelijk

20Min

2 Personen
75 g ongezouten roomboter
1-2 tl sambal
1/2 turks brood
3 eieren, op kamertemperatuur
3 takjes koriander
3 takjes bladpeterselie
400 g Griekse stijl yoghurt
1 tl citroensap
Mail recept

Cilbir: Turkse eieren met chiliboter en brood

De Turkse keuken kent een aantal sterspelers en het ontbijtgerecht çilbir is daar een van. Çilbir wordt ook wel Turkse eieren genoemd en bestaat uit drie vaste componenten: koude, lobbige yoghurt, zachtgekookte eitjes en pittige chiliboter. De combinatie is een match made in heaven en als je het eenmaal proeft kun je moeilijk stoppen met eten.

Dit recept is ideaal als je een ontbijt of brunch organiseert voor meerdere mensen. Je kunt de verschillende ingrediënten namelijk heel goed voorbereiden, tot maar liefst twee dagen van tevoren. Begin in dat geval met de boter en bewaar afgesloten in de koelkast tot gebruik. Warm de boter vlak voor het serveren weer op tot de boter volledig is gesmolten. De eitjes kun je ook al voorkoken. Kook ze 5 tot 5,5 minuut in kokend water en laat schrikken onder de koude kraan. Bewaar de eieren in de schil in de koelkast tot gebruik. Pel de eieren op de dag van eten en kook nog 1 minuut in kokend water. Stel het gerecht samen op mooie bordjes en geniet!

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Doe de boter in een klein sauspannetje. Verwarm op laag tot middelhoog vuur en laat smelten. Verwarm de gesmolten boter door totdat de kleur verandert van geel naar (licht)bruin. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Draai zodra de boter een beetje nootachtig begint te ruiken het vuur uit. Voeg de sambal toe, samen met een snuf zeezout. Laat staan tot gebruik, maar zorg dat de boter warm blijft.

Stap 3

Bak ondertussen het brood volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de eieren 5,5 tot 6 minuten, afhankelijk van de grootte. Hak de koriander en peterselie fijn.

Stap 4

Laat de eieren schrikken onder koud water en pel direct. Verdeel de yoghurt over vier (diepe) borden en verdeel er de chiliboter over. Besprenkel met het citroensap. Leg de eieren erop en garneer met de kruiden. Scheur het brood in stukken en serveer bij de Turkse eieren.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer € 1,05 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch