1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel

Vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel

Vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel

Gemiddeld

45Min

4 Personen
5 takjes verse tijm
3 takjes verse rozemarijn
500 g Prestige zoete aardappels
350 g gekookte bietjes
3 el extra vierge olijfolie
250 g sojayoghurt
1 tl citroensap
1 rol pizzadeeg 
1/2 granaatappel
35 g amandelen
Mail recept

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-225 graden. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak grof. Schil de zoete aardappels en de bietjes en snijd in dunne ronde plakjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie, de helft van de tijm, de helft van de rozemarijn, ½ theelepel zout en zwarte peper naar smaak. Zet apart. 

Stap 2

Meng de sojayoghurt met de resterende eetlepel olijfolie, het citroensap, de resterende tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en rol verder uit tot het ongeveer 50% groter is geworden. Gebruik eventueel een beetje bloem als het deeg blijft plakken. 

Stap 3

Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en rol de randjes 1 centimeter naar binnen. Verdeel het sojayoghurtmengsel over de bodem. Leg de zoete aardappel en bietjes dakpansgewijs op het sojamengsel en ga zo door tot de taart is gevuld. Bak de plaattaart 20-25 minuten in de oven totdat het krokant is en de zoete aardappel gaar.  

Stap 4

Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Verwarm een kleine koekenpan met de amandelen en rooster de noten tot ze beginnen te geuren. Hak de amandelen grof. 

Stap 5

Garneer de plaattaart met de granaatappelpitten en de amandelen. Serveer warm of lauwwarm. 

Tip

Serveertip: Leg twee stukken plaattaart op een bord en schep er een toef jonge bladsla bij met wat kerstomaatjes en ringetjes rode ui. Besprenkel met een honing-mosterddressing.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,55 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch