1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Traditionele beef wellington met champignons

Traditionele beef wellington met champignons

Traditionele beef wellington met champignons

Moeilijk

30Min

45Min

4 Personen
4 Black Angus biefstukken
1 sjalot
2 tenen knoflook
250 g kastanjechampignons
35 g roomboter
1 tl verse tijmblaadjes
1 el sherry
5 takjes peterselie
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
8 plakjes rauwe ham
1 ei
Mail recept

Stap 1

Haal de biefstukken uit de verpakking en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten. 

Stap 2

Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie of bakboter op hoog vuur. Bak hierin de biefstukken aan beide kanten bruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Het vlees moet alleen kleuren aan de buitenkant en zo min mogelijk vanbinnen garen. Haal het vlees uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. 

Stap 3

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Maak de kastanjechampignons schoon en hak fijn. Verwarm een koekenpan met de roomboter op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalot met de knoflook en de tijm gedurende 5 minuten. Zet het vuur hoog en voeg de champignons toe. Bak de champignons ongeveer 5 minuten en breng op smaak met peper en zout. 

Stap 4

Blus het champignonmengsel af met de sherry. Laat de alcohol verdampen en draai het vuur uit. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Meng door het champignonmengsel. Doe het mengsel in een vergiet en laat uitlekken. 

Stap 5

Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar op een plank en duw de naden 1 cm overlappend aan elkaar, zodat je 1 groot stuk krijgt. Leg hierop 2 plakjes rauwe ham, maar zorg dat je ongeveer 1 centimeter aan de randen vrij houdt. Leg hierop een biefstuk en top af met een flinke lepel van het champignonmengsel.

Stap 6

Vouw het deeg dicht en duw de naden tegen elkaar, zodat het pakketje goed sluit. Snijd eventueel overtollig deeg los en maak er mooie figuurtjes van. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Maak zo ook de andere 3 pakketjes en steek van de laatste 2 plakjes bladerdeeg sterretjes uit. 

Stap 7

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei los en bestrijk de pakketjes met het geklutste ei. Leg sterretjes op de pakketjes en bestrijk opnieuw met het ei. Bak de beef wellingtons 15-20 minuten in de oven, of totdat het deeg goudbruin en gaar is. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Serveer op individuele bordjes en eet gelijk. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,75 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch