1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Desserts
  4. Mini trifle met peer, kaneel en meringue

Mini trifle met peer, kaneel en meringue

mini trifle met peer kaneel en meringue

Gemiddeld

2Uur

4 Personen
3 eiwitten
200 g kristalsuiker
1 tl maizena
1 tl natuurazijn
3 tl kaneel
250 ml slagroom
200 g roomkaas
klont boter
4 peren, geschild in stukjes
Mail recept

Stap 1

Begin met de merengue. Verwarm je oven vast op 120 graden. 

Stap 2

Doe de eiwitten in een schone mengkom en klop ze luchtig met de elektrische mixer. Voeg 150 gram van de suiker toe maar doe dit lepel per lepel. Stop pas met mixen wanneer je stevige pieken ziet, dit duurt ongeveer vijf minuten. Gebruik een spatel en roer de maizena, 2 theelepels kaneel en de natuurazijn voorzichtig door het eiwitmengsel. Probeer zo weinig mogelijk kracht uit te oefenen. 

Stap 3

Bedek een bakplaat met bakpapier. Gebruik een (of twee) eetlepel(s) om ongeveer zes hoopjes van het eiwitmengsel te maken op het bakpapier. Maak je niet teveel zorgen om de vorm: de merengues worden straks in stukjes gebroken. 

Stap 4

Zet de bakplaat nu anderhalf uur in de warme oven. Zet de oven uit en laat de merengues nog even in de oven staan om ze daar te laten afkoelen. Breek de merengues in stukjes zodra ze volledig zijn afgekoeld. 

Stap 5

Maak ondertussen de slagroom. Doe daarvoor de roomkaas samen met de slagroom en 1 eetlepel kristalsuiker in een mengkom en klop tot een lobbig mengsel. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Dek de kom af en zet koel tot je de trifle gaat serveren. 

Stap 6

Verhit een klont boter in een pan op medium vuur en voeg de stukjes peer toe. Bestrooi met een theelepel kaneel en met een theelepel kristalsuiker en roer met een houten lepel. Laat de stukjes stoven tot ze volledig zacht zijn. Roer af en toe. Zet het vuur eventueel wat lager als je ziet dat de stukjes te snel aanbakken. Zijn de stukjes peer volledig zacht, zet het vuur dan uit en laat ook de peer afkoelen. 

Stap 7

Klaar om te serveren? Zet je glazen klaar en bedek de bodem van elk glas met een laag van de geklopte room, een laag van de stukjes peer en een laag van de stukjes kaneelmerengue. Herhaal dit tot je glas vol is. Heb je nog wat verse peer over? Snijd er een paar schijfjes van en schik die in het glas. Maak de trifle met peer, kaneel en merengue ten slotte af met wat extra gemalen kaneel. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,00 per persoon.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

mini trifle

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch