Van Oosterse rijstbowl tot AVG: 9 x ideeën voor je avondmaaltijd
Van appels tot pangasiusfilet en van sojasaus tot kogelbiefstuk: in onze ALDI-winkels kun je altijd terecht voor je dagelijkse boodschappen. Je vindt in ons assortiment alledaagse ingrediënten, zoals appels, broccoli, melk, kipfilet en eieren. Maar ook smaakmakers en luxeproducten, zoals kogelbiefstuk, specerijen, luxe tapas, sojasaus en Noorse gerookte zalm. Laat je met dit artikel inspireren en bekijk de lekkerste ideeën en recepten voor je volgende avondmaaltijd.
Ingrediënten voor elke dag
Wat je ook zoekt: bij ons vind je de ingrediënten die je dagelijks nodig hebt. Van fruit tot groenten en van basisproducten als eieren tot vlees en vleesvervangers. Zo kun je altijd terecht voor de ingrediënten voor een doordeweekse avondmaaltijd, een gezonder ontbijt of lekkere lunch. Tip: kijk in de online of fysieke folder welke ingrediënten in de aanbieding zijn, zodat je daar je boodschappenlijst op kunt aanpassen. Dat is niet alleen nog voordeliger, vaak zijn producten in de aanbieding als ze ook in het seizoen zijn. Win-win dus!
-
Zuivel, zoals melk & yoghurt, plantaardige zuivelvervangers en kaas
-
Vlees, zoals speklapjes, kipfilet en schouderkarbonade
-
Vis, zoals gerookte makreel en pangasius
-
Vleesvervangers, zoals falafel, vegan balletjes, vegetarisch gehakt en kaasschnitzels
1. Traybake met kip, zoete aardappel en paksoi
Een traybake is hét gerecht voor doordeweeks. Niet alleen maak je het supermakkelijk doordat je alle ingrediënten op een bakplaat legt, je hebt ook nauwelijks afwas omdat je maar één item gebruikt – de bakplaat. In dit recept combineer je kip met sojasaus en honing, zoete aardappel en paksoi. Hierdoor heeft een Aziatische smaak, zonder dat het te pittig of heftig wordt. Ideaal dus als je met kinderen eet. Liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarische kipreepjes of vegan balletjes.
2. Vegetarische ovenschotel met pasta
Net als traybakes zijn ovenschotels ook altijd fijn voor doordeweeks. Je kunt ze namelijk ruim van tevoren, tot zelfs twee dagen, al maken en restjes vries je ook gemakkelijk in. Dit recept is heel simpel, met een smakelijke tomatensaus en gesmolten mozzarella. Serveer de vegetarische ovenschotel met een salade ernaast of meng een schaaltje gebakken, gekookte of geroosterde groenten door de pasta.
-
Naar recept: Vegetarische ovenschotel met pasta
3. Oosters filetlapje met zoete-aardappelpuree en sperziebonen
Gek op aardappelen, vlees en groenten? Deze variant is net wat spannender dan de standaard aardappelen met broccoli en worst, maar minstens zo makkelijk om te maken. De zoete-aardappelpuree zorgt voor een zoetere smaak, wat weer zalig combineert met het Oosterse filetlapje. Gebruik gebroken en gedopte sperziebonen om tijd te besparen en garneer met gefrituurde uitjes.
4. Pasta met witte wijn, gamba’s en tomaat
In de lente en de zomer is deze pasta met witte wijn, gamba’s en tomaat favoriet. De frisse, lichtzoete smaken zorgen dat het voelt alsof de zon meteen straalt – ook als het buiten toch echt regent. De witte wijn gebruik je om de gamba’s af te blussen, waardoor de alcohol grotendeels verdampt. De tomaatjes kun je al dagen van tevoren roosteren en zeker in een grotere hoeveelheid. Zo heb je ook op andere dagen een heerlijke smaakbom in huis.
-
Naar recept: Pasta met witte wijn, gamba’s en tomaat
5. Stoofpotje met rodekool, worstvlees, aardappel en jus
Stoofpotjes zijn het hele jaar door lekker en zorgen elke dag van de week voor een nostalgisch gevoel. Deze variant met rodekool en worstvlees staat zo op tafel, maar smaakt alsof hij uren heeft gestaan. Door worstvlees te gebruiken geef je het gerecht namelijk meteen veel smaak en in combinatie met de laurier en kruidnagel wordt dat alleen maar meer.
6. Oosterse rijstbowl met vega wokreepjes
Een Oosterse rijstbowl is nog zo’n favoriet voor doordeweeks. Niet alleen maak je gebruik van snelkookrijst, ook de andere ingrediënten zijn vliegensvlug gaar. De gebakken eieren zorgen voor extra eiwitten en de combinatie van zoete chilisaus en sojasaus maakt het geheel verslavend lekker. Heb je nog vlees, kip of een andere vleesvervanger in huis? Gebruik dat gerust in plaats van de wokreepjes.
-
Naar recept: Oosterse rijstbowl met vega wokreepjes
7. Italiaanse pasta met ragù
Toegegeven, ragù voor bij pasta staat niet binnen een halfuur op tafel. Sterker nog: hij moet wel twee uur pruttelen. Laat je daar echter niet door afschrikken, want als de pan eenmaal opstaat hoef je bijna niets meer te doen. Ideaal om dit tijdens het koken van een ander gerecht op te zetten, zodat je er de dagen erna van kunt genieten. En misschien nog wel handiger: verdubbel de hoeveelheid ingrediënten en vries de rest in.
-
Naar recept: Italiaanse pasta met ragù
8. Shakshuka met een Spaanse twist
Shakshuka is van origine een Midden-Oosters ontbijtgerecht, maar smaakt de hele dag door lekker. Het klassieke gerecht maak je met tomaat, paprika en ei, en hoogstens een snufje specerijen. Deze variant krijgt een Spaanse twist door de krachtige chorizo, het paprikapoeder en de olijven. Lekker met stokbrood of wraps voor erbij, of met een groene salade ernaast.
-
Naar recept: Shakshuka met een Spaanse twist
9. Franse salade Niçoise met tonijn
Tot slot een heerlijk fris recept dat in no-time op tafel staat. Salade Niçoise smaakt als de zomer op een bord en komt van origine uit het zuiden van Frankrijk, uit Nice. In het klassieke recept gaan onder andere gekookte aardappeltjes, gekookte eieren en haricot verts, uiteraard met een mooi stukje tonijn. Dit recept maak je met tonijn uit blik, wat snel, makkelijk en voordelig is. Extra lekker door de Parmezaanse kaas en zwarte olijven.
-
Naar recept: Franse salade niçoise met tonijn