1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Stappenplan voor het poetsen van jouw schoenen
Stappenplan voor het poetsen van jouw schoenen

schoenen poetsen

Schoenen poetsen in 7 stappen

Schoenen poetsen is een fluitje van een cent. Je maakt daarnaast ook zeker een goede indruk met gepoetste schoenen. Bovendien zijn gepoetste schoenen een stuk hygiënischer en heb je minder kans op stinkvoeten. Daar, en van glimmende schoenen, worden we allemaal blij. Je krijgt als eerst een handig stappenplan en daarna krijg je ook nog tips speciaal voor leren, suède en witte schoenen. Met al deze tips kun je al jouw schoenen weer stralend schoon krijgen. 

Een stappenplan voor schoenen poetsen

 1. Begin met het verwijderen van veters. Zo maak je ruimte en weet je zeker dat héél de schoen schoon wordt.

 2. Laat de schoonmaak beginnen! Start met het borstelen van de schoenen met een zachte borstel: hiermee verwijder je vuil, zoals zand, blaadjes en andere vieze dingen die je van straat geplukt hebt. Geen zachte borstel bij de hand? Gebruik een vochtige doek. 

 3. Tijd voor een spotcheck. Maak met warm water en een beetje wasmiddel een sopje. Gebruik dit sopje en een doek om hardnekkige vlekken van de schoenen te verwijderen. Vergeet ook niet de onder-, achter- en zijkanten van de schoen schoon te maken. 

 4. Maak met een schone, zachte doek de schoenen droog. Voordat je alles weer opbergt, kijk goed of alle vlekken écht verwijderd zijn. 

 5. Maak de veters schoon met een tandenborstel en wasmiddel en schrob totdat ze er weer als nieuw uitzien.  

 6. Gebruik diezelfde tandenborstel meteen om ook tussen de randen en naden van je schoenen te komen. 

 7. Laat je schoenen een nachtje drogen voordat je ze weer aantrekt. 

tip

Zijn jouw schoenen aan de binnenkant erg nat geworden? Stop de schoen dan vol met kranten, dan drogen ze een stuk sneller.

tip

Leren schoenen poetsen

Leren schoenen poetsen doe je met azijn en een (oude) zachte doek. Je hoeft alleen maar de schoen schoon te vegen en ze stralen weer als vanouds. Hardnekkige vlek op je leren schoen? Ook dan is azijn een oplossing. Meng water met azijn in een kom (half-half is genoeg!) en schrob de vlekken van de schoenen totdat ze als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

Suède schoenen poetsen

Ook suède schoenen maak je snel schoon met azijn. Giet een beetje azijn op een (oude) theedoek en gebruik deze om de schoen schoon te maken. Gebruik de azijn wel alleen voor de (hardnekkige) vlekken! De rest van de schoen veeg je schoon met een droge, schone doek. Gebruik geen water, dat kan juist vlekken veroorzaken.

Witte schoenen poetsen

Niemand verwacht dat witte sneakers lang wit blijven. Toch doet het pijn wanneer je stralende nieuwe schoenen hun eerste vlek te pakken hebben. Gelukkig maak je witte schoenen weer stralend wit met een whitening tandpasta. Daar gaan zowel jij als je schoenen weer van stralen.  

Op het boodschappenlijstje 

schoenen poetsen

Meer zoals dit:

vlekken verwijderen

Dit zijn de 11 lastigste vlekken om te verwijderen uit je kleding

Wat zijn de 11 meest lastige vlekken om te verwijderen uit kleding? Van koffie tot tomatensaus, hier lees je hoe je de meest hardnekkige vlekken uit kleding verwijdert.

Meer informatie
zuinig wassen

Zuinig wassen: zo kun je energie besparen met de wasmachine

Energie besparen met de wasmachine doe je vanaf nu met deze fijne tips om zuinig te wassen.

Meer informatie
tablet schoonmaken

Tablet schoonmaken? 7 stappen voor het desinfecteren van je tablet

Zit jij de hele dag op je tablet? Dan wordt hij al snel vies. Hoe je het beste het beeldscherm schoonmaakt lees je hier.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch