1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Skeelers schoonmaken? Zo doe je dat!

Skeelers schoonmaken? Zo doe je dat!

skeelers schoonmaken

Ben jij ook zo dol op skeeleren? Bij lekker weer is het heerlijk om op skeelers een rondje door de wijk te maken – het is ook weer eens wat anders dan wandelen of fietsen. Heb je sinds kort skeelers of wil je ze binnenkort aanschaffen, en ben je benieuwd hoe je de skeelers kunt schoonmaken? Volg de volgende tips op, dan gaat het zeker lukken!

skeelers schoonmaken

Hoe vaak moet je skeelers schoonmaken?  

Als je klaar bent met skeeleren, dan is het goed om de schoen en het frame van de skeelers direct daarna met een vochtig doekje af te nemen. Op deze manier verwijder je makkelijk stof en vuil van de straat. Daarnaast is het, zeker als je jouw skeelers vaak gebruikt, ook fijn om ze elke maand een complete schoonmaakbeurt te geven. 

Skeelers schoonmaken in 6 stappen

Een skeeler bestaat uit diverse onderdelen. Deze onderdelen moeten allemaal apart schoongemaakt worden. Volg de volgende stappen en het gaat je lukken! 

Stap 1: Skeeler onderdelen demonteren 

Voor het intensief schoonmaken van skeelers is het handig om de skeelers te demonteren. De eerste keer is dit misschien een werkje, maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat. Om alles goed te kunnen schoonmaken, haal je eerst de wielen uit het frame. Gebruik hiervoor een inbussleutel.

Stap 2: Skeelerschoen schoonmaken  

Als je gaat skeeleren, kan het bijna niet anders dan dat je voeten gaan zweten. Door de hoeveelheid zweet kunnen er na verloop van tijd nare luchtjes ontstaan. Je kunt de binnenkant van de skeelerschoen schoonmaken met schoonmaakazijn. Meng hiervoor 2 delen water met 1 deel schoonmaakazijn en roer het door. Maak daarna met een huishouddoekje de binnenkant van de schoen goed schoon. Merk je dat de skeelerschoenen stinken, maar heb je geen tijd om ze schoon te maken en te laten drogen? Dan kun je een ongebruikte koffiepad in de schoen leggen. Zo’n pad laat de zweetgeur verdwijnen. 

Stap 3: Wielen van skeelers schoonmaken  

De wielen zijn erg belangrijk om soepel te kunnen rollen. Het is daarom nuttig om ze goed te reinigen. Spoel de wielen af met alleen water en neem ze daarna goed af met een droge doek of huishouddoekje. Maak je wielen niet schoon met zeep of een ander schoonmaakmiddel: zeep heeft een uitdrogende werking en zo versnel je het verouderen van je skeelerwielen.

Stap 4: Lagers schoonmaken 

Lagers zitten aan de binnenkant van de wielen. Dit onderdeel in de skeeler zorgt ervoor dat de wielen goed blijven rollen. Goed dus om de lagers ook mee te nemen als je jouw skeelers gaat schoonmaken. Bij sommige skeelers kan dit onderdeel er makkelijk uitgewipt worden met een inbussleutel. Bij andere skeelers gaat dit moeilijk of niet. Lagers kun je, net zoals wielen, afspoelen met water en daarna met een droge doek of keukenpapier drogen. Zorg ervoor dat je al het vuil en stof verwijdert. 

Stap 5: Skeelers in elkaar zetten  

Als alles weer schoon is, dan kun je de skeelers weer in elkaar zetten. Om de slijtage van je wielen gelijk te laten verlopen kun je ze af en toe wisselen van positie. De voorste en achterste wielen slijten namelijk sneller dan de middelste. Wissel ze daarom af en toe om.

Stap 6: Goed opbergen

Nu de skeelers schoon zijn en weer in elkaar zitten, kun je ze opbergen. Doe dit in een doos of in een sporttas. Zorg dat de skeelers niet op een plek komen te staan waar het heet of juist erg koud is. Ook een vochtige plek is geen goed idee, hierdoor kunnen de skeelers gaan roesten. Plaats ze daarom op een plek met een normale kamertemperatuur, zo behouden je skeelers hun goede kwaliteit. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Eten voor het sporten en erna

Eten voor het sporten en erna: 5 voedzame recepten

Eten voor het sporten en erna: wat is nu het beste en hoe lang moet ertussen zitten? In dit artikel lees je alles over eten voor en na het sporten en delen we 5 voedzame recepten.

Verder lezen
fitnessapparaat schoonmaken

Een fitnessapparaat schoonmaken in 4 stappen: zo doe je dat!

Heb je een thuisgym en wil je daarin graag je fitnessapparaat schoonmaken? In dit artikel leggen we je uit hoe je dit in maar 4 stappen kunt doen.

Verder lezen
bh wassen

Een sport-bh wassen? Dat doe je zo!

Wil je jouw sport-bh wassen, maar heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? Met deze tips komt het helemaal goed.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch