1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Rode wijn vlek? Verwijder het gemakkelijk met deze 7 tips
Rode wijn vlek? Verwijder het gemakkelijk met deze 7 tips

rode wijn vlek verwijderen

Rode wijn vlek? Verwijder het gemakkelijk met deze 7 tips 

Een rode wijnvlek hoeft niet het einde te betekenen van een kledingstuk of tafelkleed. Er zijn namelijk een hoop tips om deze hardnekkige vlekken gemakkelijk te verwijderen. We zetten de zeven beste tips op een rijtje om rode wijn vlekken te verwijderen.

Voor op het boodschappenlijstje

 

1. Verwijder de vlek zo snel mogelijk

Om de rode wijn vlek te verwijderen geldt één belangrijke regel: hoe sneller je handelt, hoe makkelijker de vlek eruit gaat. Laat de vlek dus vooral niet opdrogen, want dan wordt het een stuk lastiger je kledingstuk, meubel of vloerkleed te redden. 

2. Voorkom dat de rode wijnvlek groter wordt

Om te voorkomen dat de rode wijnvlek groter wordt, kun je de stof over een kom met een elastiek spannen. Daarnaast is het op deze manier ook makkelijker te behandelen met zout en wasmiddel (zie volgende stappen). Handig! 

3. Gebruik een oude krant en keukenzout

Wanneer je rode wijn knoeit op je tafelkleed, pak dan een oude krant en leg die onder het tafelkleed. Strooi een grote hoop tafelzout over de vlek en laat het zout de vlek absorberen. Om nog sneller te reageren pak je gewoon het keukenzout dat al op tafel staat, zoals dit keukenmolentje van ALDI

rode wijn

4. Giet kokend water over de vlek

Een andere goede manier is om kokend water over de rode wijnvlek te gieten en het zout en de wijn zoveel mogelijk weg te spoelen. Trek de stof strak over een kom, bestrooi de vlek met het zout (veel zout!) en giet het kokende water erover heen vanaf een hoogte van 10-20 centimeter. Deze afstand zorgt ervoor dat het water meer kracht krijgt om de vlek weg te spoelen. Wees wel voorzichtig met het hete water! 

5. Laat wasmiddel intrekken op de vlek

Nadat je met het kokend water de meeste wijn hebt weggespoeld, gebruik dan wat vloeibaar wasmiddel om op de vlek in te laten trekken (minimaal 30 minuten). 

6. Bruis de vlek weg met bronwater 

Mochten alle eerdere tips toch niet genoeg werken? Gebruik dan bronwater met koolzuur om een rode wijnvlek te verwijderen. Leg het kledingstuk of het tafelkleed in een teiltje met bruiswater en laat het intrekken. Gebruik deze tip ook om rode wijnvlekken uit een tapijt te krijgen. De volgende morgen zijn de vlekken weggebubbeld. 

7. Was het kledingstuk zo heet mogelijk

Na het intrekken van het wasmiddel op de vlek, gooi je het kledingstuk tot slot in de wasmachine. Was het zo heet mogelijk, maar bekijk hiervoor altijd eerst goed het waslabel. 

Meer zoals dit:

vlekken verwijderen

Dit zijn de 11 lastigste vlekken om te verwijderen uit je kleding

Wat zijn de 11 meest lastige vlekken om te verwijderen uit kleding? Van koffie tot tomatensaus, hier lees je hoe je de meest hardnekkige vlekken uit kleding verwijdert.

Verder lezen
Wassymbool

Wat betekent het wassymbool?

Ieder kledingstuk heeft een label met daarop een wassymbool. Maar wat betekent ieder wassymbool nu eigenlijk?

Verder lezen
kledingkast-opruimen

Kledingkast opruimen doe je zo: 5 tips

Een kledingkast opruimen geeft enorm veel voldoening. Vooral bij de wisseling van het seizoen. 5 tips om de kledingkast opruimen nog leuker te maken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch