1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Opruimen samen met kinderen: 5 tips
Opruimen samen met kinderen: 5 tips

opruimen kinderen

Opruimen samen met kinderen: 5 tips

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het leren opruimen met kinderen. In hun eigen slaapkamer, maar ook hun eigen speelgoed. Het huis opruimen gaat toch een stukje sneller met een paar extra handen. Hoe krijg je de kinderen enthousiast om te leren opruimen? En hoe doe je dat eigenlijk, opruimen met kinderen? 

1. Kinderen leren opruimen

Kinderen leren vanzelf opruimen wanneer ze het goede voorbeeld krijgen. Dat goede voorbeeld ben jij. Verwacht dus niet dat je kinderen hun speelgoed na het spelen opruimen, als jij ook niet je spullen na gebruik opruimt. 

Wat je vooral moet doen, is kinderen laten zien dat opruimen leuk is. Dat het vooral een fijn resultaat heeft. In een opgeruimde kamer vind je je spullen makkelijk terug. En dat betekent dat je de volgende dag meteen weer met je favoriete speelgoed speelt, zonder er eerst naar te moeten zoeken. Het begint in kleine stappen, maar het resultaat zichtbaar maken, is een goede eerste stap. 

2. Een opgeruimde kamer

Een goede stap voor kinderen om te leren opruimen, is door ze de verantwoordelijkheid te geven over hun eigen kamer. Dit is de plek waar het speelgoed ligt en waar ze na het spelen het speelgoed weer opruimen. Dit werkt het beste wanneer al het speelgoed een vaste plek krijgt. 

3. Race tegen de klok 

Een goede manier om kinderen enthousiast te krijgen over opruimen is door er een spelletje van te maken. Een race tegen de klok doet het altijd goed, en bovendien weet je dan zeker dat binnen tien minuten alles is opgeruimd. Een tijdslimiet is sowieso een goed idee wanneer het aankomt op opruimen. Dus ook wanneer het einde van een speelafspraak nadert, moeten ze eerst nog samen opruimen. Je kinderen leren efficiënt te werken en bovendien snappen ze dan dat opruimen erbij hoort. 

opruimen met kinderen

4. Samen is alles leuker

Eerlijk is eerlijk, ook jij vindt het leuker om samen met iemand op te ruimen. En dat geldt ook voor je kinderen. Laat ze dus niet eenzaam hun kamer opruimen, maar plan op hetzelfde moment je eigen opruimsessie in. Laat de deuren open om gezellig te kletsen, of samen mee te blèren met jullie favoriete muziek. 

5. Kies de juiste taken

Het is prima om te verwachten dat je kinderen meehelpen opruimen. Maar zorg er wel voor dat je je verwachtingen bijstelt aan de leeftijd van je kind. Al vanaf heel jonge leeftijd kunnen kinderen hun eigen speelgoed opruimen, maar voor een grondige poetsbeurt moeten kinderen toch écht wat ouder zijn. 

Meer zoals dit:

huis-opruimen

Huis opruimen: een complete gids met opruimtips

Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. Ten minste, als je deze opruimtips van ALDI toepast.

Verder lezen
kledingkast-opruimen

Kledingkast opruimen doe je zo: 5 tips

Een kledingkast opruimen geeft enorm veel voldoening. Vooral bij de wisseling van het seizoen. 5 tips om de kledingkast opruimen nog leuker te maken.

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch