1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Minder kleding strijken? 7 handige tips
Minder kleding strijken? 7 handige tips

kleding strijken

Kleding strijken: 7 tips voor zo min mogelijk strijkbeurten

Is de ene berg wasgoed net gestreken, opgevouwen en opgeborgen, ligt de volgende alweer klaar. Kleding strijken is zo’n huishoudelijk klusje waar soms geen einde aan lijkt te komen. Goed nieuws: wij hebben tips om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk hoeft te strijken! 

1. Kleding stomen in plaats van strijken

Eén van onze favoriete manieren om het aantal te strijken kledingstukken te verminderen, is door ze te stomen. Nee, niet met het strijkijzer, maar met de stoom van de douche! Hang het kledingstuk in de badkamer als jij ‘s ochtends lekker nog even onder de douche stapt. Dankzij de stoom van jouw warme douche verdwijnen de kreukels als sneeuw voor de zon. 

2. Stop de wasmachine niet te vol 

Een volle wasmachine perst je kleding op elkaar en veroorzaakt daardoor meer kreukels en dat betekent: meer kleding strijken. Om de stapel te strijken wasgoed te verkleinen, zorg je ervoor dat je de wasmachine niet te vol stopt. Zorg er in ieder geval voor dat je vuist nog in de trommel past. Hoeveel was stop je nu eigenlijk in de wasmachine? We vertellen het je hier:

3. Was ‘zwarte’ en ‘lichte’ kledingstukken apart 

Katoenen kledingstukken zoals spijkerbroeken, jacks en andere grote en zware kledingstukken was je het beste apart van lichtere stoffen. De zware stoffen drukken met hun gewicht namelijk meer kreukels in de lichte stoffen. Wanneer je de was scheidt, zorg je ervoor dat kleding kreukvrijer uit de wasmachine komt.

 

4. Hang je kleding direct op na het drogen 

Is je kleding droog? Dan is het misschien verleidelijk om de boel nog even lekker een extra dagje op het wasrek te laten liggen. De was opvouwen is immers net zo erg als je kleding strijken. Toch doe je er verstandig aan de was meteen op te bergen: het kledingrek drukt namelijk kreukels en lijnen in je wasgoed die je er alleen uit krijgt met het strijkijzer. Dit voorkom je door het wasgoed meteen na het drogen op te hangen. 

5. Met een vochtige washand in de droger 

Heb je maar één stuk kleding om te strijken? We snappen dat je dáár geen zin in hebt. Wat dacht je van deze truc: stop het kledingstuk met een vochtige washand in de wasmachine. Dan komt het kledingstuk er helemaal kreukvrij weer uit! 

kleding strijken

6. Kleding strijken: een nieuwe mindset 

Voor sommige mensen werkt strijken therapeutisch. Ontspannend zelfs, om met uiterste concentratie alle kreukels uit een shirt of overhemd te krijgen. Wie weet wordt strijken met de juiste mindset wel je favoriete bezigheid? Je zou er ook een momentje voor jezelf van kunnen maken. Zet een muziekje of podcast op, en die strijkbeurt is zo voorbij. 

7. De zilverfolie-truc 

Ook een favoriet van ons: de zilverfolie-truc. Wasgoed dat heftig kreukt, zoals beddengoed, katoen en linnen, strijk je met een stuk zilverfolie eronder. Zorg ervoor dat de glimmende kant naar boven ligt en strijk zoals je dat altijd zou doen. De hitte wordt nu ‘gereflecteerd’, waardoor je twee keer zo snel strijkt! 

Meer zoals dit:

chocolade vlek verwijderen

Hoe kun je een chocoladevlek verwijderen?

Gelukkig zijn er genoeg tips om chocoladevlekken uit je kleding te verwijderen. Wij delen ze graag met je.

Meer informatie
Sportkleding wassen

Hoe kan je het beste sportkleding wassen?

Hoe vaak moet je sportkleding wassen? Gebruik je wel of geen wasverzachter en hoe zorg je dat nare geurtjes wegblijven? Met deze 6 tips kan je zo aan de slag.

Meer informatie
kleding-handwas

Hoe doe je een handwas? Tips voor kleding wassen met de hand

Kleding wassen met de hand kan met een sopje, maar is niet altijd nodig. In sommige gevallen kan je de handwas ook in de wasmachine doen.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch