1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 5 makkelijke hondenijsjes voor de zomer
5 makkelijke hondenijsjes voor de zomer

hondenijsjes

IJsjes voor honden: maak zelf deze 5 makkelijke hondenijsjes

Hondenbezitters opgelet! Deze makkelijke ijsjes voor honden gaat het leven van jouw viervoeter deze zomer een stuk aangenamer maken. Een vacht is voor een hond een natuurlijke beschermlaag, maar in de zomer kan hij behoorlijk warm zijn. Helemaal als je als hond lekker veel rent en speelt op een zonnige dag in het park of bos of op het strand. Water en een koelmat kunnen dan al voor verkoeling zorgen – en zijn zeker een vereiste – maar heb je al eens aan ijsjes voor jouw hond gedacht? 

hond ijsje

Hoe vaak mag je een hondenijsje geven? 

Geef je hond niet te vaak een ijsje en beperk het echt alleen tot de warmste dagen. Geef daarnaast nooit zomaar een ‘mensen’ ijsje aan jouw hond! Veel honden zijn bijvoorbeeld lactose-intolerant en kunnen ze niet goed tegen suiker. Maak de ijsjes daarom altijd zelf zodat je weet wat erin zit en jouw hond niet ziek wordt. Een fijne tip voor je hond is ook om jouw zelfgemaakte hondenijsjes eerst even kort af te spoelen onder de kraan zodat de ergste kou eraf is. Dan blijft het ijsje ook niet plakken aan de tong van jouw hond.

5 recepten voor hondenijsjes

 
 1. Pindakaas, banaan en yoghurtijsje
 2. Watermeloenijsjes
 3. Kippenijsjes
 4. Pompoenijsjes
 5. Rood fruit ijsjes voor honden

1. Hondenijsje met pindakaas, banaan en yoghurt

Dit hondenijsje wil je eigenlijk zelf ook wel eens proberen, want hoe smaakt bevroren pindakaas? Een klein likje om voor te proeven kan natuurlijk geen kwaad. Snijd de banaan in stukjes en meng deze met een schepje pindakaas en plantaardige yoghurt in een blender of hakmolen. Stop het bakje in de vriezer en na een paar uur is het ijskoud en klaar voor jouw warme viervoeter. Tip: geef het wel buiten of op een kleedje, want jouw hond zal er waarschijnlijk een kliederboel van maken.

Belangrijk: veel honden zijn lactose-intolerant. Weet jij het al van jouw hond? Neem het zekere voor het onzekere en kies voor plantaardige yoghurt voor jouw hond. Dan weet je zeker dat hij er geen last van krijgt!

2. Watermeloen hondenijsje 

Een watermeloenijsje kan jouw hond heel erg gelukkig maken. Koop een flinke watermeloen, hak het in stukken en stop deze in de vriezer. Op die manier kun je jouw hond altijd een stukje frisse watermeloen geven als je opeens een warme dag is. Een andere mogelijkheid is om de schil van de watermeloen te snijden en in de blender fijn te hakken met een beetje plantaardige yoghurt. Stop alleen nooit suiker of suikervarianten in het ijsje voor de hond, want dit is niet goed voor ze.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

watermeloen snijden

3. Kippenijsjes

Uiteraard moeten er ook hartige hondenijsjes op dit lijstje komen te staan. Dit kippenijsje is daar een goed voorbeeld van. Gebruik hiervoor gekookte kip en kippenbouillon die klaar is gemaakt zonder zout en uien. De laatste twee zijn namelijk ook niet goed voor jouw hond. Een makkelijke oplossing is om het water te gebruiken waarin je de kip klaarmaakt. Kleine stukjes wortel en doperwtjes kun je hier ook perfect in kwijt. Snijd vervolgens de kip fijn en leg die terug in het vocht. Vries alles in voor een ijskoude snack voor jouw trouwe compagnon.

4. Hondenijsje met pompoen en hondensnoepjes 

Wist je dat een heleboel honden pompoen heerlijk vinden? Maak daarom ook een keer deze honden ijsjes met pompoen met als verrassing daarin ook een paar hondensnoepjes. Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in stukjes en kook deze gaar in water (zonder zout). Je kunt ook nog variaties maken met stukjes aardbeien, pindakaas of wortel. Stop de ingrediënten in een blender met een scheutje water en maak er een puree van. Laat de puree afkoelen en stop er stukjes hondensnacks in. Laat de pompoenpuree bevriezen en geef aan jouw hond als het warm is.

5. Rood fruit hondenijsjes 

Veel honden zijn gek op rood fruit zoals bosbessen, aardbeien of frambozen. Is jouw hond dat ook? Maak hem dan blij met een frisse versnapering en stop de bessen zo in de vriezer. Je kunt natuurlijk ook de bevroren variant uit ons vriesvak kiezen, dan ben je nog sneller klaar. Gooi een paar van deze bevroren stukjes fruit bij het voer en het avondeten is direct een stuk koeler.

Voor op het boodschappenlijstje 

Wist je daarnaast dat ALDI een groot assortiment heeft aan hondenvoer voor een lage prijs? Neem gerust een kijkje in de winkel!  

Meer zoals dit:

beste hondenvoer voor jouw hond

Wat is het beste hondenvoer voor jouw hond?

Welk hondenvoer kies jij voor jouw hond? ALDI legt graag uit waar je op moet letten bij het eten voor je trouwe viervoeter.

Verder lezen
hondenspelletjes-kartonnen-doos

Leuke hondenspelletjes met een kartonnen (ALDI) doos

Is jouw hond ook zo gek op een kartonnen doos? We hebben de leukste hondenspelletjes met een doos op een rij gezet.

Verder lezen
verjaardag hond

Zo vier je de verjaardag van je hond

Hoera, jouw viervoeter is jarig! Dat moet natuurlijk gevierd worden. ALDI geeft je graag wat tips om de verjaardag van jouw hond op een originele manier te vieren.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch