1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Dit is hoe vaak je handdoeken moet wassen

Dit is hoe vaak je handdoeken moet wassen

handdoeken wassen

Heerlijk, een schone handdoek. Tenminste, als je handdoek echt lekker schoon is, want hij kan best snel muf worden als ‘ie in de vochtige badkamer is blijven hangen. Het is daarom belangrijk handdoeken regelmatig te wassen. Hoe vaak was je handdoeken nu eigenlijk? Wij vertellen het je. 

Best Getest* producten voor handdoeken wassen

Vloeibaar wasmiddel van aldi
3.99
2.2 l
Tandil Vloeibaar wasmiddel
Vloeibaar wasmiddel
Wascapsules 3 in 1 van aldi
4.49
20 wasbeurten
UNA Wascapsules 3 in 1
Wascapsules 3 in 1
Waspoeder kleur van ALDI
4.49
30 wasbeurten
UNA Waspoeder kleur
Waspoeder kleur
Vloeibaar wasmiddel wit van ALDI
20 wasbeurten
3.69
1.1 l.
TANDIL Vloeibaar wasmiddel wit
Vloeibaar wasmiddel wit

Zo vaak was je deze handdoeken:

Badhanddoeken wassen

Na een verfrissende douche vangt je handdoek flink wat water op van je lichaam. Als zo’n natte handdoek vervolgens in de vochtige badkamer hangt, wordt het een broedplaats voor micro-organismen die je niet in je handdoek wilt hebben. Het is daarom belangrijk de handdoek na drie keer gebruiken te wassen. Vind je dat vaak? Je bent immers schoon wanneer je uit de douche stapt. Denk er even over na: naast water absorbeert je handdoek nog meer dingen wanneer je deze gebruikt tijdens het afdrogen. Van haar tot stof en van zeepresten tot huidschilfers. Was daarom je handdoeken op zestig graden, zodat alle ongewenste bezoekers echt uit je handdoeken verdwijnen. 

Sporthanddoeken wassen

Voor iedereen die vies is van zijn eigen badhanddoek: wat dacht je van je sporthanddoek? Nadat je deze op alle apparaten in de sportschool legt en niet alleen jouw zweet, maar ook dat van iedere andere fanatiekeling absorbeert, zit ‘ie al vol met bacteriën. Vervolgens ligt de handdoek ook nog eens uren gepropt in de sporttas of in een hoekje op de grond te verpieteren. Je raadt het al: een sporthanddoek was je na ieder gebruik.

wassen

Op hoeveel graden kan je handdoeken wassen?

Naast het regelmatig wassen van de handdoek, zijn er ook nog een aantal wasinstructies om rekening mee te houden. Om je handdoeken echt goed schoon te maken (en te houden) was je deze op zestig graden. Wil je liever wat zuiniger aandoen? Dan kun je ze ook op veertig graden wassen. Echt vieze handdoeken, zoals die sporthanddoek, was je echter het beste op zestig graden. 

Tips voor handdoeken wassen

 • Gebruik geen wasverzachter voor je handdoeken. We snappen dat het je handdoeken lekker zacht maakt, maar het zorgt er ook voor dat ze minder goed water opnemen. Laat dat nou nét het doel van de handdoek zijn! 
 • Giet in plaats daarvan een scheut azijn bij de was om bacteriën te doden. Bovendien werkt het als natuurlijke wasverzachter. 
 • Bewaar schone handdoeken niet in de vochtige badkamer, maar in de kledingkast in de slaapkamer of op de gang. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

handdoeken wassen

*Disclaimer

Deze producten zijn de Trots van ALDI en hebben van de Consumentenbond & Telegraaf een Product van het Jaar, Best Getest, Goed Getest of andere beoordeling gekregen. Bekijk alle Trots van ALDI producten.

Meer zoals dit:

Sportkleding wassen

Hoe kan je het beste sportkleding wassen?

Hoe vaak moet je sportkleding wassen? Gebruik je wel of geen wasverzachter en hoe zorg je dat nare geurtjes wegblijven? Met deze 6 tips kan je zo aan de slag.

Verder lezen
kleding-handwas

Hoe doe je een handwas? Tips voor kleding wassen met de hand

Kleding wassen met de hand kan met een sopje, maar is niet altijd nodig. In sommige gevallen kan je de handwas ook in de wasmachine doen.

Verder lezen
wol-wassen

Wol wassen: van delicaat tot handwas

Wol wassen is altijd een delicaat klusje. Van merino tot kasjmier, wollen truien zijn heerlijk! Gelukkig hebben wij de beste tips om wol te wassen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch