1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Frituurpan schoonmaken: 5 tips
Frituurpan schoonmaken: 5 tips

frituurpan schoonmaken

Frituurpan schoonmaken: 5 tips

Verse friet of een broodje kroket, op z’n tijd is zo’n snack heerlijk. Het is de frituurpan waarmee je deze heerlijke happen op tafel tovert. Maar wat is schoonmaken van de frituurpan toch een vervelende klus! Herkenbaar? Dan heb je er waarschijnlijk te lang mee gewacht. Want ook een frituurpan kun je snel en eenvoudig schoonmaken, mits je er op tijd bij bent. Wij geven je vijf tips voor een schone frituurpan. 

Voor op het boodschappenlijstje 

 

Tip: wist je dat op ALDI.nl een heel handig boodschappenlijstje staat? Je kunt alles in je winkelmandje stoppen,uitprinten of digitaal meenemen. Superhandig! 

Stap 1: Haal de frituurolie uit de pan

Allereerst haal je de frituurolie uit de pan. Gestold vet kun je uit de frituurpan verwijderen door de frituurpan kort te verwarmen. Als het goed is, komt er een blok vet los die je in z’n geheel in krantenpapier kunt wikkelen en in de gft-bak kunt weggooien. 

Belangrijke tip!  

Spoel frituurvet of vloeibare olie nooit door de gootsteen. De gevolgen zijn groot: van een verstopte leiding tot vervuild water! Wat je wél kunt doen? Giet de vloeibare olie terug in de frituurolie fles en geef deze af bij een recyclepunt in de buurt. 

Stap 2: Netjes de frituurpan schoonmaken

Als de frituurpan leeg is, haal je nu alle achtergebleven vet- en olieresten weg. Het is makkelijk om dit met papier en een beetje voordelige allesreiniger van de ALDI te doen. 

Stap 3: Vaatwastablet of afwasmiddel

Je leest het goed: een frituurpan kun je schoonmaken met een vaatwastablet of afwasmiddel. Wij leggen je uit hoe je te werk gaat: 

 • Een frituurpan schoonmaken met een vaatwastablet? Dat kan! Je kunt zelfs de losse accessoires van de frituurpan in de vaatwasser schoonmaken (tenminste, als de gebruiksaanwijzing dit toelaat). Maar met een vaatwastablet kom je ook al een heel eind. Vul de pan tot 75% met koud water en laat alle accessoires zitten. Voeg het vaatwastablet toe en verwarm de friteuse op 90 graden Celsius, gedurende maximaal 10 minuten. 
 • Een frituurpan schoonmaken met afwasmiddel? Ook dat kan! Vul de frituurpan voor 75% met een sopje van afwasmiddel en een schepje soda. Verwarm de friteuse op 110 graden Celsius en zet het apparaat uit als deze temperatuur is bereikt. 

Stap 4: Laat de frituurpan afkoelen

Laat de frituurpan een half uur afkoelen en spoel de inhoud weg.

Stap 5: Spoel de frituurpan goed na 

Tot slot, spoel de frituurpan een aantal keer goed na en maak hem goed droog. Je kunt ook gelijk de buitenzijde van de frituurpan schoonmaken met keuken multi-ontvetter. Dit heeft een effectieve werking tegen aangekoekt vet en olie. Ideaal voor de frituurpan!

Hoe vaak moet je de frituurpan schoonmaken? 

Het wordt geadviseerd om de frituurpan regelmatig schoon te maken, bij voorkeur na gebruik. Hoe langer je wacht, des te meer werk het is. En geloof ons: in sommige gevallen een haast onmogelijke klus vanwege de vele vetresten. Vervang daarnaast met regelmaat het frituurvet. Hierdoor is het makkelijker om de frituurpan schoon te maken én blijven je snacks lekkerder van smaak. 

Meer zoals dit:

Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Meer informatie
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

Klaar voor de grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Meer informatie
magnetron schoonmaken

Hoe kan je het beste de magnetron schoonmaken? 3 tips

ALDI deelt 3 tips hoe je de (combi) magnetron schoonmaken in een handomdraai kan afvinken van je schoonmaaklijst.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch