1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Met deze vakantiespelletjes heb je een leuke budgetvakantie in Nederland
Met deze vakantiespelletjes heb je een leuke budgetvakantie in Nederland

budget vakantie

Met deze vakantiespelletjes heb je een leuke budgetvakantie in Nederland  

Breng jij je vakantie dit jaar door in Nederland en wil je een keer een iets goedkopere zomer? Met deze tips organiseer je een leuke budgetvakantie in Nederland! Het maakt niet uit of je thuisblijft of naar de camping gaat: pretparken, dierentuinen en andere attracties blijven een dure uitgave, helemaal met een gezin. Wil je toch een te gekke vakantie organiseren? Stort je dan op één van deze slimme en goedkope vakantiespelletjes en het wordt een mega gezellige zomer, die ook fijn is voor de portemonnee.  

Budget vakantie spelletjes om zelf te maken  

1. Flessenvoetbal

Geen groter vakantiegevoel dan lekker rondspetteren met water in de tuin, in het park of op het strand. Als het zonnetje schijnt is het voor de kids – en volwassenen trouwens ook - heerlijk om flessenvoetbal te spelen en buiten rond te rennen. Wat heb je nodig? Een lege petfles per persoon en een voetbal. Vul de petfles met water en probeer de waterfles van de ander zo snel mogelijk leeg te krijgen door hem met de bal om te schoppen. Wie als langste met een volle fles overblijft, heeft gewonnen! 

2. Budgettip: maak je eigen vlieger  

Geniet jij ook zo van een strand vol vliegers? Wij vinden het ultieme zomergevoel om zo’n strand vol kleurrijke vliegers en vrolijke kids te zien! Dat gevoel past perfect bij een budgetvakantie in eigen land. Plan een dagje naar het strand of naar het bos en neem een mooie vlieger mee. Gooi hem op en geniet samen met het hele gezin van de fladderende vlieger.  

tip

Geen vlieger in huis? Maak dan zelf een vlieger! Een plastic tas kun je al laten vliegen met twee stukken touw eraan gebonden als handvatten. Altijd leuk: kies voor een tas in een egale kleur die je zelf versiert met viltstiften of andere versierselen. 

tip

3. Reuzenbellenblaas

Waterpret hoort echt bij de zomer. Is het helaas te koud voor een waterballonnengevecht? Laat dan de kinderen spelen met een reuzenbellenblaas. Zorg voor grote emmers met een sopje van afwasmiddel en water, en grote ringen waar de kinderen grote bellen mee kunnen maken. 

Heb je geen ringen thuis liggen? Dan kun je met twee stokjes en touw aan de slag: knoop een lang stuk touw met de uiteinden aan twee stokjes. Knoop nu een korter stuk op dezelfde plek aan de stukjes vast. Verzwaar het lange touw met een ijzeren ringetje. Om bellen te maken moet het touw eerst goed nat zijn. Daarna leg je het in het sop en door de stokjes van elkaar weg te trekken en door de opening te blazen maak je bellen. Degene met de grootste bel die het langst blijft zweven wint! 

4. Maak een hinkelspel van stoepkrijt

De meeste kinderen genieten van knutselen en tekenen. Stoepkrijt is het perfecte zomerspel voor eindeloos vermaak. Of de kinderen nu hele kunstwerken op de muur maken of kleine tekeningetjes op de grond. Wist je dat stoepkrijt ook perfect is om een hinkelspel mee te tekenen, of een speurtocht mee uit te zetten? Heel erg leuk om samen met de buurt te doen.  

5. Maak een tent in de tuin

Wist je dat je de grootste pret gewoon in jouw achtertuin kunt beleven? Door lekker in de tuin te kamperen breng je jouw vakantiebestemming dichterbij dan ooit. Met marshmallows, spookverhalen en een kampvuurtje is jullie kampeeravontuur compleet.  

6. Spaar voor een ijsje met heitje voor karweitje  

Dit jaar een budgetvakantie? Laat de kinderen hun steentje bijdragen door zelf te sparen voor een ijsje. Hoe je ze motiveert? Door ze een heitje voor karweitje in de buurt te laten doen. Als jouw klusjes op zijn, hebben de buren vast nog wel een auto te wassen!  

7. Organiseer een buurttoernooi  

Tijdens de vakantie draait het vooral om lekker buiten zijn in de frisse lucht. Spelletjes zijn vaak de leukste tijdsbesteding, dus waarom plan je niet een toernooi in tijdens de zomer met de familie of buurt? Met een aantal badmintonrackets, strand- of tafeltennisbatjes (op een oude tafel) leg je gemakkelijk en goedkoop de basis voor een knalevenement. Houd de scores bij op een groot scorebord, plan alle wedstrijden in en hang het schema op de koelkast. Natuurlijk zorg je voor een ijsje (uit ons vriesvak) en een leuke prijs voor de winnaar!  

 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

simpele voorgerechten

19 x simpele voorgerechten voor kerst

Een simpel voorgerecht voor kerst staat zo op tafel en heeft maar weinig ingrediënten nodig. Bekijk hier de 19 lekkerste & simpelste koude en warme voorgerechten voor kerst.

Meer informatie
vis recepten

Makkelijke recepten met vis: 23 x lekkere gerechten

Op zoek naar makkelijke recepten met vis? Bekijk hier de lekkerste recepten met vis voor in de oven, op de barbecue, met rauwe vis en ook gebakken vis.

Meer informatie
kerstdiner klein budget

Een kerstdiner met een klein budget? We geven 5 tips

Een kerstdiner voor een klein budget? Dat is zeker mogelijk! Met deze tips maak prachtig kerstdiner dat helemaal niet veel hoeft te kosten.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch