1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Slim boodschappen doen: 5 tips om te besparen op je boodschappen

Slim boodschappen doen: 5 tips om te besparen op je boodschappen

bespaartips boodschappen

Wil jij in het nieuwe jaar nóg beter op jouw uitgaven letten? Dan ben je bij ALDI natuurlijk aan het goede adres. Naast de beste prijzen geven we ook tips hoe je slim boodschappen kunt doen, zodat jij nog meer kunt besparen. Dat betekent in ons geval juist dat je nog lekkerder en gezond kunt eten. Want wij weten exact waar je de beste artikelen koopt voor een kleine prijs. Hoe je nog meer in onze winkel kunt besparen, onthullen we in dit artikel.  

bespaartips boodschappen

Slim boodschappen doen: 5 tips

1. Boodschappenlijstje

De allereerste stap voordat je naar de supermarkt gaat is: maak een boodschappenlijstje. Door een lijstje te maken van boodschappen die je écht nodig hebt, koop je geen spullen die bij het afrekenen voor een verrassing zorgen. Klik op het icoon boodschappenlijstje rechtsboven voor een handige online variant. Bedenk dan thuis wat jij nodig hebt in jouw koelkast én voorraadkast. Ga met jouw boodschappenlijstje naar één van onze winkels en doe slim boodschappen door onderstaande tips bij jouw boodschappenlijstje op te tellen.

2. Koop GROOTS in

Slim boodschappen doen betekent GROOTS boodschappen doen. Is er een XL- verpakking beschikbaar van jouw favoriete ontbijtgranen? Of van de pasta die je iedere week een keertje eet? Dan is het slim om voor de grote verpakking te kiezen. Vaak zijn deze in verhouding goedkoper en dus is dat beter voor jouw portemonnee op de lange termijn. Let er wel op dat je niet ineens méér gaat eten omdat de verpakking zo groot is. Dan ben je uiteindelijk weer duurder uit. Bij ALDI wordt er gewerkt met XXL verpakkingen, zodat je altijd voordeliger uit bent!

3. Let op de aanbiedingen

Letten op aanbiedingen is bijna vanzelfsprekend: let wel altijd op aanbiedingen van eten in blik of pot of uit de vriezer. Zijn deze in de aanbieding? Sla je slag! Mais, worteltjes, doperwten, vis en ananas zijn slechts een paar voorbeelden van eten dat je áltijd wel in huis wilt hebben. Zijn deze verpakkingen in de aanbieding? Dan doe je er goed aan om alvast wat extra's in te slaan. Eten in blik of pot blijft vaak wel een jaar lang houdbaar, dus dat komt uiteindelijk écht wel op. Slim boodschappen doen, dus! 

4. Varieer met seizoensgebonden producten

Seizoensgebonden producten zijn vaak stukken goedkoper dan producten die niet van het seizoen zijn. Wanneer jouw favoriete seizoensgroente voorbijkomt, kun je deze dan ook maar beter iedere week op het boodschappenlijstje zetten. Het is één van de beste bespaartips op je boodschappen.

tip

Wil je de rest van het jaar ook genieten van deze groente- of fruitsoorten? Dan vries je ze in en ben je de rest van het jaar voorzien. 

tip

5. Vergeet de vriezer niet aan te vullen

Naast het invriezen van jouw seizoensgroente kun je natuurlijk ook even langs de diepvries-afdeling in jouw favoriete ALDI-winkel lopen. In de diepvries vind je namelijk veel producten die goedkoper zijn dan op de versafdeling. Groente en fruit wordt meteen na het oogsten ingevroren, dus eigenlijk is het ingevroren bijna net zo vers als verse producten! 

Niet alleen groente en fruit bewaar je in de vriezer: ook vlees en vis kun je prima groots inslaan en in de vriezer bewaren. Nog een favoriet: bladerdeeg. Daarmee kan je altijd een snelle maaltijd mee in elkaar zetten!

 

Op het boodschappenlijstje:  

Meer zoals dit:

weekboodschappen

Goede start: zo doe je het beste weekboodschappen

Door je boodschappen voor de hele week in één keer te doen bespaar je tijd én geld. Met deze tips worden de weekboodschappen een fluitje van een cent.

Verder lezen
goede start

Goede start: tips voor jouw goede voornemens van 2023

Klaar voor een goede start van het nieuwe jaar? Met deze tips begin jij vliegend aan jouw goede voornemen en begin jij knallend aan 2023.

Verder lezen
red de restjes

Koken met kliekjes: 7 ideeën met overgebleven groente en fruit

Heb jij vaak groente en fruit kliekjes? Die gooien we natuurlijk niet weg! We geven 7 ideeën met recepten waarin je jouw kliekjes kunt gebruiken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch