1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Tips voor tijdens het barbecuen
Tips voor tijdens het barbecuen

Tips voor tijdens het barbecuen

Tips voor tijdens het barbecuen

Is het al tijd om te barbecuen? Wat ons betreft is het antwoord altijd 'Ja!'. Met deze handige tips kom jij de lente, zomer, winter en herfst barbecue door zonder slag of stoot, en serveer je de beste barbecue gerechten aan vrienden en familie.

Barbecue tips om mee te beginnen

Voorbereidingen

 • Maak de barbecue tijdig aan en wacht tot de houtskool egaal gloeit. Roosteren op vlammen en rook zorgt er namelijk voor dat de smaak van het vlees minder lekker is. Het duurt zeker een half uur voordat de rook en vlammen weg zijn.
 • Plaats de barbecue goed waterpas om te voorkomen dat het vuur scheef brandt. Als de barbecue recht staat, is de warmte van het vuur goed verdeeld.
 • Leg onderin de barbecue, dus onder de houtskool, een stuk aluminiumfolie. Dat weerkaatst de warmte en maakt schoonmaken makkelijker.
 • Haal vlees tijdig uit de koelkast, zodat het rustig op temperatuur kan komen. Dek het wel af en zet het vooral niet in de volle zon.
 • Vet dat tijdens het grillen van het vlees in het vuur druipt, kan vlammen veroorzaken. Plaats daarom tussen de gloeiende houtskool en het vlees een opvangbakje, bijvoorbeeld een aluminium grillschaaltje. Of leg het vlees in een aluminium grillschaaltje.

Smaakmakers

 • Takjes tijm, jeneverbessen of stukjes citroenschil, maar bijvoorbeeld ook heide- of dennetakjes geven het vuur - en daarmee ook het te grillen vlees - een speciaal aroma.
 • De oude Grieken wisten al hoe je vlees of vis heerlijk geurig maakt: sprenkel er tijdens het roosteren wat wijn overheen. Wit voor vis, rood of wit voor vlees.
 • Prik niet in het vlees, want dan wordt het droog omdat het sap eruit loopt. Gebruik voor het omdraaien liever een barbecuetang.
 • Is het barbecuerooster verstelbaar? Grill dun vlees dan wat dichter op het vuur dan dik vlees.
vlees marineren

Marinade voor mals vlees

Vlees wordt malser en zachter als het vooraf wordt gemarineerd.

Basisrecept voor marinade:

 • Sap van een halve citroen
 • 3 el olie, een paar uienringen
 • Een kleingesneden teentje knoflook
 • Een tl geplette peperkorrels
 • 2 blaadjes laurier
 • Tijm en zout naar smaak.

  

 

Tips voor vis op de barbecue

 • Vis moet altijd goed worden gekoeld tot kort voor het grillen.
 • Zorg ervoor dat vis niet dicht op vlees gegrild wordt. De vis kan anders verbranden of droog worden.
 • Filets kunnen het best gegrild worden in een grillschaal of op een rookplank.
 • Het perfecte kookpunt is te herkennen aan de kleur van het vlees. Bij zalm moet het vlees glanzend lichtroze zijn. Bij witte vis moet het vlees nog lichtjes doorschijnbaar zijn.
 • Verpak een makreel in een dubbele laag aluminiumfolie, samen met een paar plakken citroen, zout, peper, dille en wat witte wijn en olijfolie. Leg dit pakket ca. 20 minuten op de barbecue, af en toe omdraaien.
Vis op de bbq - Altijd ALDI

Smaakmakers

 • Voor het grillen wordt vlees of vis nooit gezouten, met één uitzondering. Bij het roosteren van grote diepvriesgarnalen in hun schaal, moet die schaal vooraf royaal met zout worden ingewreven.
 • Alle geroosterde vis wordt extra lekker door er wat versgeknipte dille overheen te strooien.
 • De rookplank is vooral goed voor vis, maar ook voor vlees en groenten. Het eten wordt op een rookplank voorzichtig gerookt en krijgt een rokerig aroma.
tip

Voor een perfect resultaat, de rookplanken vóór gebruik goed wassen.

tip

Tot slot: marshmellows!

Het vuur is bijna uit, de barbecueparty loopt op zijn eind. Doe dan de kids een groot plezier: verwen ze met wat marshmellows, die ze zelf aan een spiesje mogen roosteren. Zo maken ze de lekkerste lollies!

Tips voor onderhoud en schoonmaken

 • Haal tijdens het grillen regelmatig een barbecueborstel over het rooster, dan blijft dit veel schoner.
 • Laat de barbecue na gebruik schoonbranden door deze 10 minuten op vol vermogen te verhitten. Vet, vleesresten e.d. zijn dan verkoold en makkelijk te verwijderen. Maar pas op: houtskool gloeit een tijd na en ook metalen delen blijven lang heet.
 • Wrijf roosters en pennen in met olie en verpak ze in keukenpapier voordat ze worden opgeborgen.
BBQ schoonmaken - Altijd ALDI

BBQ tips

Deze handige BBQ tips garanderen een gezellige middag of avond. Zodra de zon de overhand krijgt, wordt er weer volop gebarbecued in het land. Overigens krijgt de winterbbq ook steeds meer fans. Ongeacht het seizoen, ALDI heeft een aantal handige BBQ tips waarmee de gezelligheid van samen eten wordt verhoogd. Of het nu met een groep vrienden of met het eigen gezin is. Barbecueën is de favoriete bezigheid voor veel Nederlanders. En daarmee is de eerste tip: zorg voor leuk gezelschap. Dat onze eerste tip, maar we hebben nog meer BBQ tips hoe je de BBQ makkelijk schoonmaakt en wat lekker is op de BBQ.
 

BBQ tips van ALDI

De BBQ tips van ALDI hebben niet alleen te maken met het creëren van sfeer en een smakelijke maaltijd, maar ook met onderhoud en schoonmaken. Allereerst, neem tijd voor het barbecueën. Zeker bij een houtskoolbarbecue duurt het even voordat de rook en de vlammen weg zijn en deze klaar voor gebruik is. Maak de bbq daarom ruim op tijd aan. Zorg daarbij dat de bbq recht staat. Wanneer deze scheef staat, brandt het vuur niet recht en wordt de warmte niet evenredig verdeeld. Bij een houtskool bbq is het handig om onderin, dus onder de kolen, een stuk aluminiumfolie te leggen. Dit weerkaatst de warmte en zorgt dus dat de kolen warmer blijven. Bovendien maakt het het schoonmaken een stuk makkelijker. Beleef zo meer plezier aan de BBQ met deze tips van ALDI.

Een gezellige avond met deze barbecue tips

ALDI heeft nog andere handige barbecue tips zoals het gebruik van een lekbakje. Lekkend vet kan in het vuur namelijk voor vlammen zorgen. Plaats het vlees in een aluminium grillschaal om te voorkomen dat het vlees zwart blakert door deze vlammen.

Het schoonmaken van de barbecue hoeft niet lang te duren met het gebruik van een borstel. Haal deze borstel tijdens het barbecueën al eens over het rooster zodat resten en vet al tussentijds verwijderd worden. Klaar met grillen? Zet de barbecue op vol vermogen en laat hem zichzelf schoonbranden. Resten op de roosters zijn zo makkelijker te verwijderen. Laat wat olie over de roosters en tangen lopen en verpak ze in keukenpapier voor het opbergen. Met deze barbecue tips wordt barbecueën een eitje voor iedereen!

De beste bbq tips voor heerlijk vlees

Als laatste nog wat bbq tips voor heerlijk vlees. Laat het vlees eerst op temperatuur komen en leg geen ijskoud vlees direct op de bbq. Leg het vlees wel op afgedekt op een plek in de schaduw of buiten de zon. En marineer het vlees met kruiden en olie een paar uur van tevoren voor de smaak. Een lekkere marinade zorgt er bovendien voor dat het vlees malser en zachter wordt. Ook een rookplank draagt bij aan een bijzonder aroma. Het vlees wordt hiermee langzaam gegaard en krijgt een rokerige smaak. Met deze bbq tips is het vlees van de bbq nog lekkerder!

Meer zoals dit:

BBQ-organiseren

Een BBQ organiseren? Volg dan deze 5 makkelijke stappen

Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.

Verder lezen
BBQ spiesen om zelf te maken: 6x net even anders

BBQ spiesen om zelf te maken: 6x net even anders

Heerlijke BBQ spiesen om zelf te maken, wie wil dat nou niet? De traditionele barbecue gevuld met hamburgers, kipsaté en speklappen kennen we allemaal wel: bij ALDI doen we het net even anders!

Verder lezen
bbq dip

Lekkere BBQ dips en kruidenboters om zelf te maken

De BBQ staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Vergeet de dipjes niet! ALDI heeft de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch