1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Autoruiten schoonmaken in 3 stappen
Autoruiten schoonmaken in 3 stappen

Autoruiten schoonmaken

Autoruiten schoonmaken stappenplan

Het is een heerlijk gezicht: schone autoruiten. Letterlijk en figuurlijk, want het is belangrijk om altijd schone autoruiten te hebben zodat je goed zicht hebt op de weg en alles wat er om je heen gebeurt. Dat is namelijk wel zo veilig! Hoe je het beste de autoruiten schoonmaakt lees je hier. 

De autoruiten schoonmaken 

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het schoonmaken van de autoruiten een klusje dat je regelmatig moet herhalen. Het hele jaar door is het belangrijk schone autoruiten te hebben. Of dit nu is na een stoffige zomerdag, een fikse regenbui of hevige sneeuwval. Of wanneer je de auto per ongeluk onder de verkeerde boom parkeert. 

1. Wat heb je nodig om de autoruiten schoon te maken? 

Begin met het klaarzetten van alles wat je nodig hebt. Voor stralende autoruiten heb je gelukkig niet veel nodig. Twee emmertjes (lauw)warm water: één met alleen maar water en de ander met een flinke scheut azijn en een drupje afwasmiddel. Zorg ook voor twee microvezeldoeken die niet pluizen, want dan is al je harde werk voor niets. 

tip

Pas op met te heet water in de winter, door het temperatuurverschil kunnen de ruiten barsten.

tip

2. Autoruiten schoonmaken aan de buitenkant 

Begin aan de buitenkant met de droge doek: veeg alle stof en zand van de ramen. Doe dit voorzichtig zodat je geen krassen op de ruiten krijgt. Nu kun je aan de slag met je sopje. Poets de ruiten grondig, maar zorg er voor dat je doek niet te nat is. Voor hardnekkige vlekken (vogelpoep?!) kun je altijd een zachte borstel gebruiken. 

Pak nu een schone doek en maak deze nat met het water uit het andere emmertje. Wring de doek goed uit zodat deze vochtig is, maar niet drijfnat. Veeg nu alle zeep van de ramen totdat de ruit schoon is. Blijven er veel strepen achter? Dan is de doek te nat. Wring hem harder uit en probeer het opnieuw. 

tip

Werk altijd van boven naar beneden en vergeet ook niet de spiegels meteen schoon te maken nu je toch lekker bezig bent.

tip
autoruit schoonmaken

3. Autoruiten schoonmaken aan de binnenkant 

Nu de ruiten aan de buitenkant van de auto weer stralen, is het tijd voor hetzelfde klusje aan de binnenkant. In principe verandert er niet veel, alleen wil je er waarschijnlijk wel voor zorgen dat je alles goed uitwringt voordat je aan de slag gaat met schoonmaken. 

tip

Check even goed of je geen strepen achterlaat. In de herfst en winter kan de laagstaande zon ervoor zorgen dat de strepen je zicht nog verder belemmeren. 

tip

Op het boodschappenlijstje:  

Meer zoals dit:

auto schoonmaken

De auto schoonmaken in 9 stappen

De auto schoonmaken aan de binnen- en buitenkant wordt een fluitje van een cent. Met deze tips heb je zo een stralend gewassen auto, uiteraard zonder krassen.

Meer informatie
autobekleding schoonmaken

Autobekleding schoonmaken in 3 stappen

Ben je de auto aan het wassen? Dan mag een grondige schoonmaak van de autobekleding niet ontbreken. Met deze tips maak je iedere (ook leren!) autobekleding schoon

Meer informatie
autoruit ontdooien

De autoruit ontdooien doe je zo!

Nachtvorst of een koude winterdagen? Voordat je kunt gaan rijden, moet je dan eerst de autoruit ontdooien. Hier lees je de beste manier om ruiten te ontdooien.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch