1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Vlinder knutselen: 4 makkelijke ideeën

Vlinder knutselen: 4 makkelijke ideeën

vlinder knutselen

Denk je aan de lente, dan denk je niet alleen aan bloemen of een stralende zon. Er is namenlijk nog veel meer te zien in de lente, zoals lammetjes, bijen en vlinders! En wie is er nou niet dol op mooie en kleurrijke vlinders? Wist je dat je met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt, makkelijk een vlinder kunt knutselen? Bekijk hieronder 4 manieren om dit te doen. 

4 manieren om een vlinder te knutselen

1. Vlinder knutselen met wasknijper

In Nederland worden de meeste lammetjes in maart en april geboren. Deze periode is dan ook erg druk voor de schapenboeren door het hele land. Lammetjes worden meestal in de lente geboren, omdat ze in dit seizoen een hogere overlevingskans hebben. Er is dan meer voedsel en de temperatuur is beter dan in de herfst of winter. Lammetjes zijn dan ook echte lente dieren! 

2. Vlinder knutselen met wc-rol  

Een lege wc-rol is altijd handig om te gebruiken wanneer je een lente knutsel maakt. Van een wc-rol kun je namelijk ook een vlinder maken. Maak eerst van papier of karton de vleugels van de vlinder. Deze kun je versieren met stift, glitters of stickers. Daarna is de wc-rol aan de beurt. Je kunt de wc-rol rondom beplakken met een vrolijke kleur papier. Liever iets erop schilderen of stiften? Kan natuurlijk ook. Heb je de wc-rol af, dan kun je de vleugels met lijm erop bevestigen. Laat alles vervolgens goed drogen. Het enige wat je nu nog te doen staat, is het bevestigen van de voelsprieten. Dit doe je aan de bovenkant van de wc-rol met een beetje lijm. Zet de vlinder daarna neer op een dressoir of in het raamkozijn, zodat iedereen hem kan bewonderen. 

vlinder knutselen

3. Vlinder knutselen met papieren bordje 

Heb je toevallig papieren bordjes in huis? Ook een papieren bordje kun je gebruiken voor het maken van een vlinder. Knip het bordje doormidden en knip daarna in beide stukken ronde vormen voor de vleugels. Bevestig de twee stukken aan elkaar met wat lijm of tape, waardoor de vlinder al meer vorm krijgt. In het midden kun je het lijfje maken van papier, karton van een oude ALDI-doos of van andere materialen die je in huis hebt liggen. Versier de vlinder daarna met verf of stift. 

4. Vlinder knutselen van ijsstokje 

Ben je dol op ijsjes? Bewaar dan eens een houten ijsstokje. Van dit houten ijsstokje kun je namelijk ook een vlinder knutselen. Maak van karton of papier uit één stuk de vleugels van de vlinder. Versier de vleugels en het ijsstokje met een kleur naar keuze of glitters. Plak daarna het lijfje van de vlinder (het ijsstokje) in het midden van de vleugels. Geef de vlinder tot slot een mooie plek op het raam of op de muur. 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

lammetje knutselen

Lente lammetje knutselen in 5 stappen

Ben je op zoek naar inspiratie voor een leuk lente knutselwerk? Dan kun je een lammetje knutselen. Bekijk hier hoe je zo’n lammetje in maar 5 stappen maakt.

Verder lezen
bloemen knutselen

Bloemen knutselen van papier: 5x bloemen

Wil je bloemen knutselen van papier? Dat is extra leuk om in de lente te doen. Bekijk hier hoe je 5 verschillende papieren bloemen kunt knutselen.

Verder lezen
kat knutselen

5x knutselen met plastic flessen

Wist je dat je hele leuke dingen kunt maken van lege plastic flessen? In dit artikel lees je 5 tips om te knutselen met flessen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch