1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Knutselen voor de lente: 5 leuke ideeën

Knutselen voor de lente: 5 leuke ideeën

knutselen lente

Het is weer lente! De temperaturen gaan omhoog, de bloemen komen uit, de zon gaat meer schijnen en we kunnen weer vaker naar buiten. Heerlijk! Wil je wat leuke dingen knutselen voor de lente om zo het voorjaar in huis te halen? Met de volgende ideeën kun je zelf aan de slag om iets vrolijks en lente-achtigs voor in huis te maken. 

5x ideeën knutselen voor de lente  

1. Tulp van zoutdeeg

Tulpen zijn bloemen die we ieder jaar in de lente zien. Wil je een mooie tulp maken en beschilderen? Maak hem dan van zoutdeeg! Zoutdeeg maak je eenvoudig door 2 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 kopje water en 1 el zonnebloemolie te mengen. Maak vervolgens een bol van het deeg. Doe deze bol in een vormpje van een tulp. Heb je geen vormpje van een tulp? Dan is een andere bloem natuurlijk ook goed om te gebruiken. Haal het vormpje weg en bak de tulp af op 75 graden. Het ligt aan de dikte van de tulp hoelang deze in de oven moet. Check daarom af en toe of het deeg al hard is. Is je tulp klaar? Laat hem dan goed afkoelen. Daarna kun je hem mooi beschilderen met verf. 

2. Lijst een mooie lente tekst in 

Ben je dol op mooie teksten? Schrijf dan speciaal voor de lente een leuke tekst of mooi gedicht op een gekleurd papier. Stop het papier met de lentetekst vervolgens in een fotolijst en geef deze een mooie plekje in huis. Wil je dat andere mensen ook kunnen meegenieten van jouw mooie tekst? Plak hem dan op je raam. Zo tover je met je tekst een glimlach op ieders gezicht. 

3. Droogbloemen in fotolijstje

Wil je graag bloemen drogen voor in een fotolijstje? Dit is extra leuk om in de lente te knutselen. Pluk of koop hiervoor bloemen die je wil drogen. Leg de bloemen voorzichtig op keukenpapier in de vorm waarin je ze gedroogd wil hebben. Leg er daarna een stuk keukenpapier op en leg dit pakketje vervolgens tussen twee boeken. Ververs de papiertjes elke twee dagen, tot de bloemen droog zijn. Dit zal ongeveer twee weken duren. Daarna kun je de bloemen voorzichtig losmaken van het keukenpapier en in een fotolijstje doen. 

knutselen lente

4. Waxinelichthouder van glazen pot 

Heb je een lege glazen pot over, van bijvoorbeeld jam? Maak daar dan een waxinelichthouder van. Maak de pot schoon met wat afwasmiddel en droog met een doek. Verf iets op de pot wat perfect past bij de lente. Denk aan lammetjes, bloemen of iets anders. Laat het potje vervolgens goed drogen. Zet er een waxinelichtje in en geef het een mooi plekje in huis. 

5. Maak je eigen boeket

Zin om bloemen te knutselen? Probeer dan papieren bloemen te maken. Door bloemen te knutselen, haal je direct de lente in huis. Hieronder geven we je voorbeelden hoe je makkelijk papieren bloemen kunt knutselen, zoals margrieten en hyacinten. Maak meerdere bloemen in verschillende kleuren en zet ze in een vaas (zonder water) op tafel. Zo heb je altijd een bos bloemen op tafel staan!

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

bloemen knutselen

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

lammetje knutselen

Lente lammetje knutselen in 5 stappen

Ben je op zoek naar inspiratie voor een leuk lente knutselwerk? Dan kun je een lammetje knutselen. Bekijk hier hoe je zo’n lammetje in maar 5 stappen maakt.

Verder lezen
vlinder knutselen

Vlinder knutselen: 4 makkelijke ideeën

Het is weer lente! Wil je graag een vlinder knutselen en ben je daarom op zoek naar inspiratie? Bekijk deze 4 makkelijke ideeën.

Verder lezen
kattenhuis maken karton

Knutselen met karton: een kattenhuis maken

Heb je een kat en wil je daar een kattenhuis voor maken? Dit kan gemakkelijk met een kartonnen doos. Lees hier de 7 stappen die je moet volgen!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch