1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Met kinderen knutselen voor carnaval: 3 leuke ideeën
Met kinderen knutselen voor carnaval: 3 leuke ideeën

knutselen carnaval

Knutselen voor carnaval: 3 leuke ideeën voor kinderen

Wil je graag samen met jouw kinderen iets knutselen voor carnaval, omdat jullie als gezin erop uitgaan? Dan is het een goed idee om op tijd op zoek te gaan naar wat inspiratie. Bij een feest als carnaval mogen accessoires en versiering natuurlijk niet ontbreken! Deze versiering kan je kant-en-klaar in de winkel kopen, maar het is veel leuker om die versiering samen met je kinderen te maken. Scheelt ook nog eens in de portemonnee. Je zal zien dat ze heel trots zijn op hun eigen creaties en dat ze het met veel plezier gaan dragen. Hieronder staan drie leuke ideeën voor je klaar, die perfect zijn voor carnaval.

Carnaval masker knutselen

Wat is carnaval zonder masker? Je kunt het kostuum van je kind hiermee in één klap afmaken. En zo’n masker kun je prima zelf in elkaar knutselen, samen met je zoon of dochter natuurlijk. 

Dit heb je nodig:

 • stevig papier in diverse kleuren  

 • potlood

 • schaar

 • lijm  

 • perforator

 • versiering: glitters, stiften, verf

 • lint  

Een carnaval masker knutselen in 6 stappen  

 1. Bepaal de vorm van het masker. Teken deze vorm met potlood op gekleurd papier naar keuze. 

 2. Knip daarna het masker langs de randjes uit. Maak ook twee gaten voor de ogen.

 3. Maak aan de zijkanten met een perforator een gat. Hier kun je later het lint doorheen doen. 

 4. Daarna is het tijd voor het versieren van het masker. Je kind kan zelf bepalen welke versiering hij of zij op het masker wil hebben. Zo kun je het masker versieren met stiften, lintjes of glitters. Ook leuk: laat je kind met verfkwasten aan de slag gaan. 

 5. Laat de verf en/of lijm even drogen. Als je haast hebt kun je hiervoor een haarföhn gebruiken. Dat versnelt jet droogproces. Is alles droog? Dan is het tijd voor de laatste stap. 

 6. Doe het lint door de gaatjes en leg er een klein knoopje in. Laat je kind het masker opzetten en maak aan de achterkant een strik. Op die manier blijft het masker goed zitten en kan je kind het ook weer makkelijk afdoen.

carnavalmasker

Carnaval hoedjes knutselen 

Naast maskers is het ook leuk om met je kind carnavalshoedjes te knutselen. Maak een kleurrijk exemplaar dat perfect bij een feest als carnaval past. 

Benodigdheden carnavalshoedjes

 • stevig papier in diverse kleuren
 • slingers in felle kleuren

 • potlood

 • schaar

 • passer

 • lijm  

 • plakband  

 • versiering: glitters, stiften, verf, stempels  

 • perforator  

 • lint

Carnavalshoedjes knutselen in 5 stappen

 1. Maak met een passer of een rond voorwerp een grote cirkel en knip deze uit. 

 2. Knip de cirkel aan één kant tot het midden in. 

 3. Draai het papier daarna in elkaar, zodat het een kegelvorm krijgt. Zet het vast met lijm en breng ter versteviging aan de binnenkant een stukje plakband aan. 

 4. Nu begint het leukste deel: de versiering. Versier het hoedje met glitters, verf, lintjes, stempels of stickers. Lijm daarna op de onderste rand een slinger in felle kleuren. Dit zorgt voor een extra feestelijk effect. 

 5. Maak in het hoedje met een perforator twee gaatjes tegenover elkaar. Nadat het geknutselde hoedje droog is kun je een lintje door de gaatjes doen, zodat het hoedje goed op het hoofd van je kind blijft zitten.

carnavalshoedjes

Dinosauruspoten knutselen

Wil jouw kind zich met carnaval als dinosaurus verkleden? Laat je zoon of dochter dan deze dinosauruspoten maken. Tof dat ze zijn!  

Benodigdheden dinosauruspoten

Dinosauruspoten knutselen in 4 stappen 

 1. Knip de groene huishouddoekjes in ongelijke stukjes en maak de tissue boxen leeg.

 2. Beplak de tissue boxen met de stukjes huishouddoekjes. Doe het op zo’n manier dat het net schubben lijken. 

 3. Maak daarna nagels van sponzen. Knip hierbij de sponzen door, zodat ze minder dik zijn en knip ze zo dat ze op dinosaurusnagels lijken. 

 4. Lijm de nagels daarna op de tissue box en laat alles goed drogen. Daarna is je kind klaar om zijn of haar dinosauruspoten te dragen.  

Meer zoals dit:

confetti kanon maken

Zo maak je zelf een carnaval confetti kanon

Zelf carnaval confetti maken? Dat is niet alleen leuk, maar ook nog goed voor de portemonnee. In dit artikel lees je hoe je zelf een carnaval confetti kanon maakt!

Meer informatie
Carnaval feest

Carnaval vieren? Met deze tips geef je een spetterend carnavalsfeest

Wil je thuis een carnavalsfeest organiseren, maar heb je geen idee wat je allemaal nodig hebt? Bekijk hier wat er niet kan ontbreken.

Meer informatie
valentijnscadeau knutselen

Valentijnscadeau knutselen: origineel valentijnscadeau voor hem of haar

Een origineel valentijnscadeau maak je natuurlijk zelf! Met deze knutselideeën verras je geliefde met een mooi cadeau voor Valentijnsdag.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch