1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zo maak je een gezonde borrelplank
Zo maak je een gezonde borrelplank

gezonde borrelplank

Gezonde borrelplank: 5 tips

Een gezonde borrelplank maak je in een handomdraai, zonder dat het saai wordt. Er zijn zoveel verschillende producten die hartstikke lekker zijn tijdens de borrel en tegelijkertijd ook voedzaam zijn. Denk aan crudités (rauwe groenten), nootjes, gedroogd fruit en natuurlijk ook een (verantwoord) kaasje hier en daar. Maak deze plank met gezondere borrelhapjes en geniet!

Disclaimer: op deze pagina vind je recepten met producten uit De Schijf van Vijf.

Gezonde borrelplank maken 

Een gezonde borrelplank hoeft echt niet uit alleen maar uit rauwe groenten te bestaan, maar een beetje groenvoer kan geen kwaad. Het is namelijk voedzaam en vult goed, waardoor je meer geniet van de rest. En in combinatie met een gezonde dip hartstikke smaakvol. Voor deze gezonde borrelplank bedachten we 5 stappen om de lekkerste plank mee op te bouwen. We geven voorbeelden, maar de uiteindelijke keuze ligt natuurlijk bij jou. Kies wat je lekker vindt en geniet naar hartenlust. 

 1. Crudités (rauwe groenten)
 2. Noten 
 3. Gedroogd fruit 
 4. Dips
 5. Kaas 

1. Gezonde borrelplank met crudités (rauwe groenten) 

Begin met crudités en je hebt het gezondste gehad. Denk aan reepjes komkommer, stengels bleekselderij, geschrapte worteltjes, cherrytomaatjes en paprika. Je kunt ook voor een andere hoek kiezen zoals kleine bloemkool- en broccoliroosjes, witlofschuitjes en radijsjes, die zijn ook geweldig op een borrelplank. Snijd ze in verschillende groottes en vormen en leg contrasterende kleuren bij elkaar. Ook leuk: maak juist een regenboogplank en bouw de kleuren op van rood naar blauw. 

2. Gezonde borrelplank met noten 

Noten zitten bomvol smaak en gezonde vetten, en zijn daardoor een ideale speler tijdens de borrel. Ze vullen goed, dus je hebt er maar een klein handje van nodig. Rauw en ongezouten zijn ze het gezondst, maar vind je dat echt niet lekker? Rooster ze dan zelf in de oven of een droge pan voor meer smaak, eventueel met een snuf paprikapoeder. Verdeel de noten in kleine bakjes over de plank zodat iedereen erbij kan. 

een gezonde borrelplank

3. Gezonde borrelplank met gedroogd fruit 

Bij noten smaakt gedroogd fruit nog lekkerder. Denk aan abrikozen en dadels, maar ook gedroogde vijgen, rozijnen en pruimen. Lekker zoet, zeker in combinatie met de rest van de plank. Zijn de zuidvruchten wat droog of voelen ze hard aan? Wel ze dan kort in warm water. Daar worden ze zachter van. Ook een optie: snijd ze van tevoren in reepjes. 

4. Dips voor op de gezonde borrelplank

De eerdergenoemde ingrediënten zijn al vol van smaak van zichzelf, maar een lekkere dip erbij kan geen kwaad. Denk aan hüttenkäse, hummus, 100% pindakaas of zuivelspread gemengd met verse kruiden. Net als zelfgemaakte tuinerwtjesspread, labneh of guacamole. 

5. Kaas 

Tot slot de kaas, die ook op een gezonde borrelplank niet mag ontbreken. Laat de Franse en Italiaanse kaasjes het liefst links liggen en ga voor Nederlandse kaas tot 40+, mozzarella of geitenkaas. Van die laatste bestaan verschillende variaties, maar kun je ook nog eens leuke hapjes van maken. Zo maak je heel makkelijk geitenkaastruffels: balletjes verse geitenkaas die je rolt door een mengsel van gehakte noten en gedroogd fruit. Lekker en gezond. Wat wil je nog meer?

Disclaimer: op deze pagina vind je recepten met producten uit De Schijf van Vijf. 

Meer zoals dit:

borrelplank

4x een lekkere borrelplank maken om met vrienden te delen

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrelplank? ALDI geeft je graag smakelijke tips om een leuke borrelplank te maken voor met vrienden.

Verder lezen
breekbrood

3 x anders: borrel breekbrood

Zelf een breekbrood maken? Deze overheerlijke borrelbroden zijn een echt feestnummer bij elke borrel. Met deze 3 varianten steel jij echt de show!

Verder lezen
borrelplank hapjes

De lekkerste borrelplank hapjes: tapas om zelf te maken

Een heerlijke borrelplank of wat lekkere tapas op tafel: wie wordt er niet gelukkig van? ALDI geeft je graag wat tips voor lekkere borrelplank hapjes

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch