1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Makkelijk & feestelijk: maak een friettafel!

Makkelijk & feestelijk: maak een friettafel!

friettafel

Geen zin om te koken en op zoek naar een makkelijke oplossing? Maak kennis met de friettafel. Het fenomeen friettafel klinkt als de droom van elk kind en hoewel dat het waarschijnlijk ook is, worden volwassenen er ook blij van. Het is eenvoudig te maken, kost weinig moeite en na afloop heb je nauwelijks afwas. Hoe dat precies zit en wat je allemaal nodig hebt? Dat lees je hieronder.

Wat is een friettafel?  

Een friettafel is een tafel gevuld met – je raadt het al – friet, maar niet zomaar friet. Naast friet vul je de tafel met je favoriete snacks, sauzen en eventueel wat rauwkost voor de nodige vitaminen. Iedereen kan alles pakken wat hij of zij wil en je kunt de snacks en friet continu bijvullen. Er zijn twee manieren om een friettafel te maken: de georganiseerde manier en de makkelijke manier. Het grote verschil? Bij de één heb je afwas en bij de ander niet. 

friettafel

Friettafel maken 

Om een friettafel te maken heb je friet, snacks en sauzen nodig. Zorg voor een lekkere mix van vlees en vegetarische snacks en eventueel ook verschillende soorten friet. Ook een idee: ga voor een snackmix met minisnacks. Zo kun je nóg meer proeven, zonder al te snel vol te zitten. Kies je voor de georganiseerde friettafel, dan dek je een tafel met verschillende schalen friet, snacks, sauzen en rauwkost. Iedereen kan dan zijn of haar bordje vullen.

Geen zin in afwas? Dan ga je voor de makkelijke manier. Hiervoor bedek je de eettafel helemaal met aluminiumfolie. Verdeel de friet en snacks over de tafel, zonder dat je bakjes of schalen gebruikt. De sauzen pakt iedereen zelf en verdeel je zonder bakje of bord bij je eigen plek. Na afloop ruim je alleen eventuele restjes op. Haal de aluminiumfolie vervolgens voorzichtig van tafel – pas op dat je geen vlekken maakt – en gooi het weg. Een kind kan de was doen! 

Heb je niet voldoende ruimte om alles in een keer te bakken? Bak dan eerst de friet en bewaar deze in een stenen kom met een theedoek erover, in een koeltas zonder gekoelde elementen. Bak ondertussen de snacks en serveer alles tegelijk. Of kies ervoor om alles in kleinere porties te bakken en vul de tafel steeds een beetje bij. Zo blijven de frietjes en snacks voldoende warm en knapperig. 

Boodschappenlijst 

Trek gekregen? Volkomen begrijpelijk. Bedenk eerst hoeveel mensen er mee eten en bepaal op basis daarvan hoeveel verschillende snacks je in huis haalt. Eet je bijvoorbeeld met z’n vieren? Ga dan voor één soort friet en twee of drie verschillende snacks. Ben je met acht man sterk? Kies dan twee soorten friet en drie of vier verschillende snacks. Serveer je favoriete sauzen los en laat iedereen zelf kiezen waar ze trek in hebben.

Meer zoals dit:

ovenfriet maken

Zelf lekkere ovenfriet maken: 6 tips

Wil jij zelf lekkere ovenfriet maken, maar is het resultaat nog niet helemaal zoals gehoopt? Met deze 6 tips krijg je de beste ovenfriet.

Verder lezen
frituurpan schoonmaken

Frituurpan schoonmaken: 5 tips

Een frituurpan kun je snel en eenvoudig schoonmaken, mits je er op tijd bij bent. Wij geven je 5 tips voor een schone frituurpan.

Verder lezen
groentefriet

Zelf groentefriet maken: 3 tips

Wil jij thuis lekkere, knapperige groentefriet maken? We geven je 3 tips, waardoor het nooit meer mis kan gaan.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch