1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Bewaar je eieren wel of niet in de koelkast?
Bewaar je eieren wel of niet in de koelkast?

eieren bewaren koelkast

Bewaar je eieren wel of niet in de koelkast? 

Moet je eieren wel of niet in de koelkast bewaren? Het is één van de meest gestelde keukenvragen, maar weet jij het antwoord? In dit artikel lees je waarom je wel of juist niet eieren in de koelkast moet bewaren. Hint: er is geen goed of fout. 

Eieren wel of niet in de koelkast? 

Het antwoord is simpel: eieren kun je zowel binnen als buiten de koelkast bewaren. In de koelkast blijven eieren langer houdbaar, maar omdat eieren van zichzelf al relatief lang houdbaar zijn is dat niet altijd nodig. Vanaf de legdatum zijn ze nog ongeveer vier weken goed en vanaf het moment dat je ze in de supermarkt of bij de boer koopt meestal nog een week of drie. Op de verpakking staat in principe altijd een THT-datum, houd deze aan als richtlijn. 

Waarom leg je eieren dan niet standaard in de koelkast als ze daardoor langer houdbaar zijn? Het antwoord ligt ‘m in het gebruik. Voor veel recepten met ei zijn namelijk eieren nodig die op kamertemperatuur moeten zijn. Zeker bij bakken en het maken van sauzen als mayonaise is dat van belang, omdat anders het mengsel kan splitsen door temperatuurverschil met de rest van de ingrediënten. 

eieren koelkast

Het antwoord 

Gebruik je eieren om zoet te bakken of sauzen mee te maken? Bewaar ze dan buiten de koelkast. Gebruik je eieren vooral voor andere bereidingen, zoals een gekookt ei, omelet of rauw door steak tartare? Bewaar de eieren dan in de koelkast. Bewaar de eieren tot slot in principe altijd in het doosje. Hierdoor zijn ze minder kwetsbaar en nemen ze minder snel andere geuren uit de omgeving of koelkast over. 

Meer zoals dit:

voedselverspilling tegengaan

Voedselverspilling tegengaan: zo doe je dat!

Voedselverspilling tegengaan en tegelijkertijd besparen: in dit artikel geven we je slimme tips én laten we zien hoe je dat met kleine aanpassingen makkelijk kunt doen.

Verder lezen
5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

Een moestuin maken in je eigen tuin of op je balkon? Supergoed idee, maar hoe pak je dat het beste aan? 5 tips voor je eigen moestuin.

Verder lezen
compost

Hoe kun je slim groente en fruitafval gebruiken? (Bananenschil voor planten)

Wist je dat je groente-, tuin- en fruitafval gewoon kunt gebruiken? Je maakt er namelijk zelf compost van!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch