1. Pers
  2. Persberichten
  3. Medewerkers ALDI ontwerpen unieke "Sinterklaas aftelkalender"

Medewerkers ALDI ontwerpen unieke "Sinterklaas aftelkalender"

31.10.2018

Aftelkalender

Dit jaar kunnen kleine kinderen zich extra verheugen op het Sinterklaasfeest met de ‘ALDI Sinterklaas aftelkalender’. Een variant op de adventskalender, waarbij in dagen wordt afgeteld: van de intocht van Sinterklaas tot pakjesavond. In de laatjes zijn kleine speelgoedjes te vinden. Het idee is afkomstig van drie enthousiaste winkelmedewerksters uit de buurt van Heino in Overijssel. Ze deden mee aan de jaarlijkse Aldi-medewerkerswedstrijd.

“Op een zonnige, warme avond in mei zaten we met z’n drieën in de tuin. We wilden meedoen met de medewerkerswedstrijd. Ik had het idee van de kalender eigenlijk al in mijn hoofd. Nu ik zelf een kindje heb, gaat Sinterklaas veel meer leven en dan ga je daarover nadenken. Als kind vond ik zelf de adventskalender heel erg leuk en zo kwam ik op het eerste idee. Samen hebben we dat die avond verder uitgewerkt tot het huidige concept”, aldus Cindy Haye, vervangend filiaalleider in Heino.

De interne wedstrijd van ALDI stond dit jaar in het teken van het bedenken van een product dat ook in de winkels zou kunnen komen te liggen. “Het is natuurlijk een vreemde gedachte dat ons idee nu ook echt in productie is genomen en in elke ALDI winkel komt te liggen! We gaan denk ik echt veel kinderen blij maken!”, aldus een van de bedenksters Martine Woolderink, ook plaatsvervangend filiaalleider.

Origineelste idee
De drie collega’s hebben veel plezier gehad met het uitwerken van het idee. Ze maakten een dummy van de Sinterklaas aftelkalender en stuurden dat met een Sinterklaasgedicht naar de jury. In juli werd bekend dat hun idee bekroond werd. “Alle drie werden we gevraagd te assisteren bij een heropening van een filiaal. Daar kwamen we elkaar tegen en eigenlijk hadden we het niet direct door. Maar toen we alle drie de kantine niet mochten verlaten, ging bij ons toch een belletje rinkelen… Het zou toch niet?”, aldus Laura ten Bolscher, de derde gelukkige prijswinnares. Het bleek wel: ze hadden gewonnen met de eretitel ‘Het origineelste idee’ en werden vervolgens in het zonnetje gezet met een welverdiende diner bon, een bos bloemen, een mooie fles wijn en een chocoladepakket.

‘Hele eer dat ALDI dit mogelijk maakt’
Naast de diner bon en andere cadeaus, is hun mooiste beloning natuurlijk het feit dat het product vanaf 6 november in alle ALDI winkels in heel Nederland ligt. “Het is echt een hele eer dat ALDI dit mogelijk maakt”, aldus Cindy.

De intocht van de goedheiligman is dit jaar zaterdag 17 november. Vanaf dinsdag 6 november ligt de Sinterklaas aftelkalender in alle ALDI winkels. De kalender kost Euro 4,99.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch