1. Pers
  2. Persberichten
  3. Structurele samenwerking voedselbanken Nederland en ALDI

Structurele samenwerking voedselbanken Nederland en ALDI

03.11.2016

Fairtrade

Voedselbanken Nederland en ALDI hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten en werken vanaf nu landelijk structureel samen. De bedoeling is dat op termijn alle ca. 500 filialen van ALDI in een landelijke uitrol producten aan lokale voedselbanken gaan doneren. De vestigingen van ALDI verstrekken, afhankelijk van de capaciteit van de voedselbanken, meerdere keren per week levensmiddelen.

"We zijn heel erg blij met de samenwerking met ALDI. In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoede grens. Doordat ALDI met haar filialen een landelijke dekking heeft, kunnen ze echt iets toevoegen in ons aanbod aan de 90.000 mensen die wij wekelijks helpen", aldus Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland.

ALDI startte in de zomer dit jaar pilots in de regio's Dordrecht en Neder-Veluwe. Deze waren succesvol. Inmiddels zijn er tientallen filialen gekoppeld aan lokale voedselbanken. Dit wordt in de komende periode structureel uitgebreid met zoveel mogelijk vestigingen van de voedselbanken.

Voor ALDI is de samenwerking een speerpunt in haar beleid op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het voorkomen van voedselverspilling speelt hierin een belangrijke rol. In het Maatschappelijk Jaarverslag 2016 werd de samenwerking met de voedselbanken al aangekondigd.

In Nederland zijn er op dit moment 520 uitgiftepunten van voedselbanken met in totaal meer dan 10.000 vrijwilligers die het mogelijk maken de voedselpakketten samen te stellen. De voedselbanken helpen de armste mensen in de samenleving door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Kijk voor meer informatie op voedselbankennederland.nl.

 

 

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch