1. Pers
  2. Persberichten
  3. Introductie nieuwe herbruikbare tas bij ALDI

Introductie nieuwe herbruikbare tas bij ALDI

04.10.2018

herbruikbare tas

CULEMBORG, 4 oktober 2018 – Vorig jaar maakte ALDI bekend volledig te stoppen met de verkoop van eenmalige plastic tassen. Vanaf maandag 8 oktober ligt de nieuwe herbruikbare boodschappentas in de winkel, die voor tachtig procent gemaakt is van gerecycled materiaal. Eind dit jaar zullen alleen nog maar herbruikbare tassen bij ALDI verkrijgbaar zijn. Met de uitfasering van de eenmalige tasjes bespaart ALDI jaarlijks 200.000 kg plastic.

Herbruikbaar
“Mooi dat ALDI doorpakt en geen plastic tassen meer gaat verkopen. Hopelijk stimuleert dit mensen altijd hun eigen boodschappentas mee te nemen. De herbruikbare tas van ALDI is daarvoor een goede oplossing“, aldus Vera Dalm van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

Plastic Soup week
De introductie van de nieuwe herbruikbare boodschappentas valt samen met de Plastic Soup week van de discounter. Samen met de Plastic Soup Foundation is een speciale lunchbox ontwikkeld die gemaakt is van bamboe en mais. Vanaf maandag 8 oktober ligt deze in alle Aldi winkels, geïllustreerd met personages uit ‘De Wereld van OZ’: Wish, Sep en Oma Haai. Per verkocht exemplaar gaat er 50 cent naar de Plastic Soup Foundation. Bovendien ontvangen klanten bij aankoop van een lunchbox een speciale Kidsweek die volledig in het teken staat van de plastic soep.

‘De Wereld van OZ’
ALDI heeft samen met de Plastic Soup Foundation een educatieprogramma ontwikkeld voor basisscholen, wat onderdeel is van het platform ‘De Wereld van OZ’. Hier leren kinderen op speelse wijze wat de gevolgen zijn van plastic soep in de oceanen en rivieren.

"Wij zijn er erg trots op dat al meer dan 1250 scholen dit lespakket aangevraagd hebben. We willen dat toekomstige generaties kunnen leven in een schone en gezonde omgeving. Met dit educatieprogramma brengen we jonge kinderen spelenderwijs bij hoe belangrijk het is om onze zeeën en oceanen te beschermen", aldus Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility Aldi Nederland.

De nieuwe boodschappentas is vanaf 8 oktober verkrijgbaar in de winkel en kost €0,45. De tas heeft een inhoud van 38 liter en heeft een draagkracht van 15 kg.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch