1. Pers
  2. Persberichten
  3. HR-directeur ALDI Chris Overbeek tweede in HRtop100

HR-directeur ALDI Chris Overbeek tweede in HRtop100

12.12.2018

De vakjury van de HRtop100 heeft Chris Overbeek, HR-directeur bij ALDI, op de tweede plaats verkozen door de vakjury. “Hij heeft veel oog voor werkplezier en heeft waardering voor de medewerkers. Blinkt uit in nuchterheid en is gewoon een leuk mens”, aldus enkele uitspraken van de vakjury. De Awards werden afgelopen week uitgereikt tijdens het HRtop100 event in Veghel. “Ik ben geweldig trots”, aldus de blije Chris Overbeek. “Onze aanpak heeft veel in gang gezet en we zijn op de goede weg, Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik moest uitleggen waarom HR belangrijk is. Niet iedereen heeft er direct een beeld bij, maar iedereen weet dat mensen het verschil maken. Onze medewerkers zorgen voor tevreden klanten en daarmee zijn ze cruciaal in het succes van ALDI.”

Overbeek begon in 2016 bij ALDI Nederland als HR-directeur. Een periode waarin veel veranderingen opgestart werden. Zo werd de nieuwe formule geïntroduceerd, waarbij de rol van personeel nog meer benadrukt wordt. “Werving was een belangrijke pijler. Alleen al de drempel verlagen om te solliciteren bleek zinvol: na een vereenvoudiging van de website en een social mediacampagne zagen we in het eerste jaar een verdubbeling van het aantal sollicitanten. Toen bleek vooral de vraag belangrijk hoe we deze mensen ook langere tijd konden behouden. Bij ALDI geloven we namelijk in langdurige samenwerking”, aldus Chris Overbeek.

Overbeek en zijn team startten met duidelijke loopbaanpaden en een opleidingshuis om nieuw talent aan te trekken en interne talenten te motiveren. Er werd begonnen met het trainen van alle managers. Van directieniveau tot filiaalmanagers. Ook werd er een traineeprogramma gelanceerd. Sinds anderhalf jaar worden dertig trainees, jonge mensen met een hogere opleiding, intern opgeleid. “Zo krijgen we vers bloed en stimuleren we een lerende cultuur, zowel onder de nieuwkomers als bij de huidige medewerkers.”

De eerste resultaten van de maatregelen zijn positief. “Afgelopen jaar alleen al zijn er duizenden mensen bijgekomen. Honderden leidinggevenden hebben trainingen gevolgd en hebben elkaar ontmoet. We zijn er nog niet natuurlijk, als we het bedrijf elke dag een stapje vooruitgaan, dan wordt het natuurlijk steeds beter. Ik heb niet eerder bij een organisatie gewerkt waar zo enthousiast op ontwikkeltrajecten werd gereageerd”, vertelt de HR-directeur.

Tot 1 oktober werkte Chris Overbeek als HR-directeur bij ALDI Holding BV in Nederland. Sindsdien is hij begonnen als HR Directeur bij ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG in Essen. Een van de eerste acties in zijn nieuwe functie is om de collega HR-directeuren van de verschillende Europese landen bijeen te brengen. “We gaan samen kijken hoe we het HR-beleid meer handen en voeten kunnen geven. De situaties en culturen verschillen per land, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Persoonlijke ontwikkeling, waardering en samen succes hebben zorgen overal in de wereld voor gemotiveerde en enthousiaste medewerkers die op hun beurt klanten blij maken.”

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch