1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI introduceert Dierenwelzijnsbeleid en start samenwerking met de Dierenbescherming

ALDI introduceert Dierenwelzijnsbeleid en start samenwerking met de Dierenbescherming

01.02.2016

ALDI maakt vandaag haar Dierenwelzijnsbeleid openbaar. In dit beleid zijn de doelstellingen voor verduurzaming van producten van dierlijke oorsprong geformuleerd. Hierbij stelt ALDI de gezondheid en het welzijn van de dieren centraal. ALDI verkoopt een groot volume aan producten van dierlijke oorsprong en ziet het als haar verantwoordelijkheid om het dierenwelzijn verder te verbeteren. ALDI start daarnaast een samenwerking met de Dierenbescherming en gaat het Beter Leven keurmerk op haar producten voeren.

Het Dierenwelzijnsbeleid richt zich op vijf aandachtsgebieden: assortimentsopbouw, transparantie en traceerbaarheid, controles en audits, actieve bijdrage aan dierenwelzijn en een proactieve dialoog. Dit beleid is bindend voor alle leveranciers en partners en is van toepassing op zowel food- als non-food-producten.

ALDI vergroot binnen haar assortiment het aantal dierlijke producten dat gecertificeerd is volgens het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dit geldt voor vers vlees, vleeswaren, diepvriesvlees, droge worst, vleesconserven en samengestelde producten. ALDI streeft ernaar dat op lange termijn al haar producten van dierlijke oorsprong minimaal aan de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk voldoen. Waar van toepassing plaatst ALDI vanaf 2016 het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming op productverpakkingen. Dit zorgt ervoor dat klanten bij ALDI een bewuste duurzame keuze kunnen maken voor meer dierenwelzijn.

Het beleid is voorgelegd aan de Dierenbescherming. Frank Dales, directeur Dierenbescherming: "We vinden het positief dat ALDI deze stappen zet voor meer dierenwelzijn en willen ze graag helpen om die doelen te realiseren."

Het Dierenwelzijnsbeleid wordt elk jaar samen met de Dierenbescherming geëvalueerd en indien nodig bijgesteld. Het volledige Dierenwelzijnsbeleid is hier te vinden.

Steeds meer duurzame producten bij ALDI

Het assortiment van ALDI wordt steeds duurzamer. Onlangs werden onder ALDI's internationale merk 'FAIR' nieuwe fairtrade-artikelen in de winkel geïntroduceerd. Ook het aanbod aan (verse) biologische producten is verder uitgebreid. ALDI heeft de ambitie haar assortiment in de toekomst met nog meer duurzame producten te verrijken.

Over ALDI in Nederland

ALDI is in Nederland opgericht in 1973 en bestaat meer dan 40 jaar. In Nederland heeft ALDI meer dan 500 filialen die verdeeld over Nederland door negen distributiecentra worden bevoorraad. Bij ALDI werken in Nederland vele duizenden medewerkers, die dagelijks met elkaar voor het beste resultaat gaan: klanten kwalitatief hoogstaande producten bieden voor een lage prijs.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch