1. Nieuws
  2. Nieuws
  3. ALDI stopt met gratis plastic tasjes voor groente en fruit

ALDI stopt met gratis plastic tasjes voor groente en fruit

11.06.2019

In 2018 is de laatste eenmalige plastic boodschappentas langs de kassa van ALDI gegaan. Nu zet de discounter een volgende stap door als eerste grote supermarkt ook het gratis plastic tasje voor groente en fruit af te schaffen. In 2019 worden de zogenaamde hemdtasjes vervangen door tasjes gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Deze worden niet meer gratis aangeboden, maar zullen voor een bedrag van 1 cent verkrijgbaar zijn. Daarnaast introduceert ALDI in het najaar een herbruikbare groente en fruitzak.

Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation: “Niet langer gratis tasjes uitdelen is een belangrijk signaal naar de consument. Dit is heel goed nieuws. De hoeveelheid eenmalig plastic gebruik moet echt omlaag. We waarderen en ondersteunen deze mooie stap van ALDI naar minder single-use plastics en we hopen dat meer supermarkten dit voorbeeld gaan volgen.” Als deelnemer van het Plastic Pact streeft ALDI ernaar haar plastic footprint te verkleinen. “De nieuwe biobased groente- en fruittasjes zijn, net als normaal plastic, recyclebaar en kunnen dus bij het plastic afval. Het voordeel van deze tas is dat deze niet gemaakt is van aardolie, waardoor de CO₂ uitstoot aanzienlijk wordt verminderd", legt Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility bij ALDI Nederland uit. “We hopen dat onze klanten uiteindelijk gaan kiezen voor de herbruikbare groente en fruitzak. Dit heeft bij meermalig gebruik de minste impact op ons milieu.”

Corporate Responsibility
ALDI wil haar impact op klimaat en milieu verkleinen, zodat toekomstige generaties kunnen leven in een schone en gezonde omgeving. Deze ambities zijn vastgelegd in het Corporate Responsibility (CR) beleid van ALDI. Het verkleinen van de plastic footprint is hiervan een belangrijk onderdeel. In 2018 heeft ALDI hiervoor al een aantal belangrijke stappen genomen: zo is er gestopt met het aanbieden van de eenmalige plastic draagtas, waardoor al meer dan 200.000 kg plastic is bespaard. Daarnaast ondersteunt ALDI de Plastic Soup Foundation bij de ontwikkeling van het eerste lespakket in de wereld over plasticsoep: al 200.000 kinderen op 2.500 scholen zijn hiermee bereikt. 

Meer weten over onze verduurzamingsstappen? Kijk op www.aldi.nl/verantwoord.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch