1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI ondersteunt melkveehouders FrieslandCampina bij extra inzet biodiversiteit

ALDI ondersteunt melkveehouders FrieslandCampina bij extra inzet biodiversiteit

06.09.2022

ALDI en FrieslandCampina delen de ambitie om verduurzaming binnen de zuivelketen te bevorderen. Samen met 43 Nederlandse leden-melkveehouders is daarom het project ‘Kruidenrijk Grasland’ gestart. Binnen dit project wordt 80 hectare weideland ingezaaid met een mix van diverse soorten grassen en kruiden. Kruidenrijke graslanden zijn aantrekkelijk voor veel soorten insecten en weidevogels en dragen op die manier bij aan het verbeteren van de biodiversiteit.

biodiversiteit ALDI

Het project Kruidenrijk Grasland past goed bij de duurzaamheidsambities van ALDI en FrieslandCampina. “Een groot deel van ons zuivel- en kaasassortiment is On the way to PlanetProof-gecertificeerd. We kijken nu naar nog meer mogelijkheden om bij te dragen aan verduurzaming van de zuivelketen”, aldus Wouter Lefevere, Managing Director Category Management bij ALDI in Nederland. “Een mooi, nieuw initiatief is de aanleg van extra kruidenrijk grasland in samenwerking met de melkveehouders van FrieslandCampina. We ondersteunen hen 5 jaar lang om enkele hectares van hun grond in te zaaien met een mix van diverse gras- en kruidensoorten. In totaal zal 80 hectare kruidenrijk grasland ontstaan. Dat is gelijk aan het totale oppervlak van alle ALDI-filialen en distributiecentra in Nederland.” 


Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland: ”Wij zijn blij dat onze partner ALDI investeert in de ondersteuning van onze leden-melkveehouders om de biodiversiteit op het platteland verder te verbeteren. Samenwerkingen zoals deze, waarbij producent, retailer én boer gezamenlijk investeren in een duurzame toekomst, maken het verschil. We kijken uit naar de resultaten, en hopen dat deze samenwerking ook andere partijen zal inspireren om samen met ons te werken aan meer biodiversiteit en een duurzamere zuivelketen.”

Over het project Kruidenrijk Grasland
Het project heeft een looptijd van 5 jaar. In de aanloop naar het project heeft ALDI gesprekken gehouden met Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Melkveehouders hebben zich via melkweb, de ledenwebsite van FrieslandCampina, aangemeld voor deelname aan het project. Bij de selectie van de deelnemers heeft een goede spreiding over Nederland een rol gespeeld. Deelnemende melkveehouders ontvangen een vergoeding van ALDI voor de aanleg en inspanning. De weilanden worden in augustus en september ingezaaid met grassen en kruiden.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch