1. Pers
 2. Persberichten
 3. ALDI introduceert de 'wijn-matchmaker'

ALDI introduceert de 'wijn-matchmaker'

22.04.2020

Culemborg, 22 april 2020 - Vanaf vandaag introduceert ALDI de wijn-matchmaker. Het maakt het je makkelijker om de beste wijn te kiezen voor bij het eten of een borrel. Soms nog een lastige keuze, maar dat hoeft dus niet! In een paar stappen weet je welke wijn het best past bij je. Via een aantal simpele vragen wordt advies gegeven over de keuze van de wijn. Door een QR-code te scannen wordt de vragenlijst zichtbaar. Dit kan vooraf of in het ALDI-filiaal zelf via de telefoon. De QR-code staat duidelijk zichtbaar bij het wijnschap.


De vragen vereisen geen specifieke kennis van zaken over wijn. Zo wordt gevraagd of iemand op zoek is naar een rode wijn, witte wijn of een rosé. Ook komen vragen aan bod over waar de wijn bij gedronken wordt en in welke prijscategorie gezocht moet worden. Na het invullen van de lijst, wordt een specifieke wijn aanbevolen.

Smaak: van zuurstok tot cashewnoten
Ook komen verschillende smaken voorbij in de lijst: zo kan bij een rosé gekozen worden uit ‘fijne kruiden, kers en watermeloen’ of ‘aardbei, framboos en zuurstok’. Bij de rode wijn zijn er de keuzes: ‘rood fruit: framboos, kers en fijne kruiden’ of  
‘zwart fruit: zwarte bes, drop en vanille’. Appel en noten’ of ‘perzik en peer’ komen aan bod bij witte bubbelwijnen. Voor de witte wijn is er te kiezen tussen ‘groene appel en citrus’ en ‘meloen, perzik en cashewnoten’.

De wijn-matchmaker is ontwikkeld door Dirk Vanhorenbeeck, Magister Vini en verantwoordelijk voor de wijnwereld bij ALDI.

De vragenlijst is hier te vinden. ALDI brengt een speciale wijnfolder uit, zo is recent de zomerversie gepubliceerd. Deze is in de winkel te vinden en online te bekijken. 

 

iPhone wijnmatchmaker

ALDI en WIJN

ALDI heeft het wijnvak meer dan 100 soorten wijn die gerangschikt zijn naar kleuren. Elk smaaktype heeft een eigen kleur.

 • Donker rood voor de stevige rode wijnen met een donkere, diepe kleur, droog, wat tannine en vooral zwart rijp fruit.
 • Paars voor de lichte rode wijnen, aangenaam en zacht in de mond met fris rood fruit in aroma en smaak.
 • Rose voor de rosé wijnen: vrolijke, lichte en frisse roséwijnen. Easygoing en zeker ook lekker bij het eten.
 • Geel voor ronde, rijpe en volle witte wijnen met exotische fruittonen die het goed doen bij de grillsmaak van de BBQ.
 • Groen voor knisperend frisse witte wijnen, fruitig, licht en opwekkend.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch