1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI en Hart in Aktie helpen ca. 120 gezinnen

ALDI en Hart in Aktie helpen ca. 120 gezinnen

09.04.2020

Vlaardingen, 9 april 2020 - Zaterdag 4 april werd Joyce Schuil uit Vlaardingen verrast door Wendy van Dijk van Hart in Aktie. De 26-jarige Joyce Schuil deelt al vijf jaar wekelijks voedselpakketten uit aan gezinnen die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank. De afgelopen tijd was het moeilijk om de pakketten vol te krijgen. Om die betreffende gezinnen te blijven voorzien van goed gevulde voedselpakketten biedt ALDI de helpende hand.

Zaterdag werd Joyce verrast door Wendy van Dijk met de donatie. Haar garagebox werd gevuld met kratten met groente, fruit en vlees. Deze producten worden de komende periode aangeboden door ALDI. Daarnaast ontving ze een diepvrieskist via het tv-programma.

“Ik was volkomen overdonderd. Het is zo ontzettend fijn dat we weer goed gevulde pakketten kunnen weggeven. Hartverwarmend. Het was de laatste tijd best lastig om de pakketten vol te krijgen met goede producten. Door de gift van ALDI kunnen de komende tijd de gezinnen weer een goed gevuld voedselpakket meekrijgen. De mensen zijn er dan ook heel erg blij mee”, aldus een opgetogen Joyce Schuil.

Joyce werkt vanuit een garagebox waar ze 6 dagen per week voedsel uitdeelt. Door de Coronacrisis zit ze nu thuis en maakt ze zelf alle pakketten klaar. Ze heeft een strak schema: de mensen moeten stipt op tijd vijf minuten na elkaar komen, zodat er geen onderling contact plaatsvindt. Door beperkte beschikbaarheid kan er op dit moment niet zelf gekozen worden, Joyce maakt de pakketten kant en klaar. “Gelukkig ken ik veel gezinnen en weet ik wat ze wel of niet lekker vinden. Daar kan ik dan rekening mee houden”, zegt Joyce.

Er zijn zo’n 100 tot 120 gezinnen die wekelijks bij Joyce en haar mede-vrijwilligers uit Schiebroek en Hoogvliet voedselpakketten halen. Het zijn gezinnen die niet voor de voedselbank in aanmerking komen omdat ze bijvoorbeeld een paar euro te veel verdienen. Het betreft ook gezinnen die in de schuldsanering zitten en het niet lukt rond te komen van hun weekbudget.

ALDI stelt de komende periode in overleg met Joyce groente, fruit en vlees voor de voedselpakketten beschikbaar. “We bekijken wat nodig is. Vooralsnog ben ik ontzettend blij met deze verse producten. Ik ben voorlopig uit de zorgen.”

ALDI EN VOEDSELBANKEN

Sinds 2016 werken de Voedselbanken Nederland en ALDI op landelijke en structurele basis samen. De vestigingen van ALDI verstrekken, afhankelijk van de capaciteit van de voedselbanken, meerdere keren per week levensmiddelen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch