1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI doneert brood aan scholen voor ontbijt

ALDI doneert brood aan scholen voor ontbijt

26.03.2019

Alliantie kinderarmoede

Vandaag ondertekent ALDI met vele andere organisaties de Alliantie Kinderarmoede. De Alliantie Kinderarmoede is een initiatief van Missing Chapter Foundation, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en Alles is Gezondheid. In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in armoede. ALDI ondersteunt dit initiatief door broden te doneren aan scholen. De Alliantie is ondertekend door meer dan 100 organisaties. Doelstelling van de Alliantie is om in het jaar 2030 kinderen niet meer de dupe te laten zijn van armoede en dat er geen nieuwe gezinnen meer zijn die in armoede vervallen.

Laurentien van Oranje (Oprichter Missing Chapter Foundation) is blij met de unieke bijdrage van de meer dan 100 partners: “De kracht van deze alliantie is de verbinding tussen heel veel initiatieven. Alleen door nauwe samenwerking, juist ook met andere allianties en coalities, kunnen we armoede van kinderen in gezinnen duurzaam aanpakken. En uiteraard denken kinderen steeds mee en luisteren we goed naar hun inzichten, gevoelens en ideeën. Ze houden alle partners scherp over wat er leeft binnen kinderen en hun gezin en waar de diepere behoeften liggen. Daarmee leggen ze de basis van duurzame oplossingen.”

“Geen enkel kind zou met honger in de klas mogen zitten. Door het doneren van brood, kunnen de scholen kinderen in armoede voorzien van een ontbijt of lunch. Zo wordt geen enkel kind belemmerd in zijn of haar talentontwikkeling. We willen graag een maatschappelijke bijdrage leveren. Zo werken wij bijvoorbeeld al intensief samen met de lokale Voedselbanken. Daarnaast zetten wij ons vol in op het thema gezondheid in samenwerking met JOGG en waren wij afgelopen jaar voor het eerst trotse partner van het Nationaal Schoolontbijt. Gezamenlijk brengen we het belang van gezond ontbijten onder de aandacht”, aldus Nadie Winde, Corporate Responsibility van Aldi Nederland.

De invulling van de donaties gebeurt door het koppelen van scholen aan filialen van ALDI, zodat er lokale samenwerkingen worden opgestart en scholen kinderen in armoede van een ontbijt kunnen voorzien.

Met het landelijke filialennetwerk van ca. 500 winkels kunnen al deze kinderen in Nederland bereikt worden.

OVER ALDI EN MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID
ALDI wil haar kennis en ervaring inzetten om een maatschappelijke bijdrage te leveren en vind het belangrijk om verantwoord om te gaan levensmiddelen. Zij zoekt hiervoor de samenwerking met diverse partners, zoals JOGG, het Nationaal Schoolontbijt en de Nederlandse Voedselbanken. Samen zetten ze zich lokaal in om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen, zoals armoede en gezondheid.

OVER DE ALLIANTIE KINDERARMOEDE
De Alliantie Kinderarmoede is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Missing Chapter Foundation, Alles is Gezondheid en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Zij geloven dat kinderarmoede alleen aangepakt kan worden door gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen. Met de Alliantie Kinderarmoede worden organisaties uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar gebracht om samen nieuwe, creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Iedere organisatie neemt hierin haar aandeel waarmee impactvolle stappen gezet worden om de effecten van kinderarmoede terug te brengen naar nul. Het uitgangspunt daarbij is dat altijd geluisterd wordt naar de wensen van de kinderen en de gezinnen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch