1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI doneert breekbrood aan alle voedselbank-klanten

ALDI doneert breekbrood aan alle voedselbank-klanten

21.12.2020

ALDI doneert breekbrood aan alle voedselbank-klanten

CULEMBORG/AMSTERDAM – 21 december 2020 – Vandaag ontving Olcay Gulsen, ambassadeur van Voedselbanken Nederland figuurlijk een bijzondere donatie: alle klanten van de voedselbanken krijgen in de week voor Kerstmis een ALDI-bloemetjes breekbrood in hun pakket. Een vrolijk en ovenheerlijk cadeautje boven op de wekelijkse donaties van ALDI aan de voedselbanken. Iedereen een bloemetje van ALDI? Natuurlijk wel!

Afgelopen week was er bij de discounter een speciale actie: een gekocht bloemetjes breekbrood betekende een donatie van eenzelfde brood aan de voedselbanken. Samen met klanten en bakkers zorgt ALDI dat alle 42.000 gezinnen van de voedselbanken dit bloemetjes breekbrood in hun pakket krijgen.

Ambassadeur Olcay Gulsen: “Het is geweldig dat in deze donkere tijden toch ook aandacht is voor delen. En dan krijgt iedereen deze week van ALDI een volkoren deelbrood bij het wekelijkse pakket. Je kunt hier van genieten met je hele gezin, hoe mooi is dat!”

“Juist deze kerstperiode willen we de nadruk leggen op het belang van delen. Wij willen daarom, naast de wekelijkse donaties, een extra gebaar maken naar alle mensen die in deze tijden een beroep moeten doen op de voedselbanken”, aldus Erna van der Wal, Director Quality Assurance en Corporate Responsibility bij ALDI in Nederland.

ALDI werkt sinds 2016 structureel samen met de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Ruim 400 ALDI filialen zijn aangesloten bij een lokale voedselbank en doneren wekelijks producten. Tijdens de eerste Coronagolf heeft ALDI meer dan 10.000 euro extra aan de voedselbanken gedoneerd.

OVER DE VOEDSELBANKEN
In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen wekelijks 40.000 huishoudens door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp. Ruim 12.000 vrijwilligers zetten zich elke week in om voedsel uit te delen aan mensen die dat het hardste nodig hebben.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch