1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI stapt met kaasassortiment over op On the way to PlanetProof

ALDI stapt met kaasassortiment over op On the way to PlanetProof

15.09.2021

Planet proof kaasassortiment

ALDI in Nederland zet opnieuw een stap in het verduurzamen van het assortiment. De discounter start gefaseerd met het certificeren van On the way to PlanetProof-kaas. Vanaf november liggen de eerste 450 grams stukken kaas met het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk in de schappen.

De overgang naar On the way to PlanetProof-kaas is een belangrijke en logische vervolgstap voor ALDI. De discounter ziet het als haar verantwoordelijkheid om verantwoorde keuzes eenvoudig te maken voor klanten. Sinds 2019 zijn daarom steeds meer zuivelproducten en nagenoeg alle aardappelen, groenten en fruit uit Nederland gecertificeerd volgens het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof. Vanaf november zullen daar de verantwoorde kazen aan worden toegevoegd.

Erna van der Wal, Director Corporate Responsibility & Quality Assurance bij ALDI in Nederland: “Daarmee zijn we een van de eerste supermarkten die dit bieden. Bij ons koop je dus kaas waarmee je boeren helpt zich nog meer in te zetten voor natuur, klimaat en dier. Zo heeft de koe meer ruimte in de stal, is er meer aandacht voor flora en fauna op en rond het erf en wordt er gebruikgemaakt van groene energie. Melkveehouders die melk met het keurmerk leveren, ontvangen bovenop de melkprijs een extra vergoeding voor hun duurzaamheidsinspanningen. Dit is een grote stap, want er is 10 liter PlanetProof-melk nodig voor een kilo van deze heerlijke kaas.“

ALDI vernieuwt en verduurzaamt

De afgelopen jaren heeft ALDI op allerlei vlakken geïnvesteerd om haar assortiment en winkels verder te verduurzamen. Zo heeft ALDI een eigen plantenmerk, Kwekers Trots, wat topkwaliteit en verantwoorde productie garandeert. Ook is maar liefst 95% van ALDI’s verse varkensvlees met het Beter Leven-keurmerk gecertificeerd en eind dit jaar geldt dat voor bijna alle vleeswaren bij ALDI. In 2023 heeft ook alle verse kip het Beter Leven-keurmerk. Daarnaast werkt ALDI samen met leveranciers aan het verlagen van de klimaat-impact in de keten via het Science Based Targets Initiative en is ALDI superpartner van het Nationaal Schoolontbijt om gezond ontbijt voor alle kinderen in Nederland te stimuleren.

Klik hier voor meer duurzaamheids-initiatieven van ALDI.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch