1. Nieuws
  2. Nieuws
  3. ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes programma uit naar 14 extra gemeenten

ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes programma uit naar 14 extra gemeenten

29.03.2024

Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes. Bij dit programma, een samenwerking tussen ALDI in Nederland en lokale JOGG-gemeenten, krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen. 

De kick-off werd in het ALDI-filiaal in Beilen verricht door wethouder Rico Schans, Wineke Holtrop, JOGG-Regisseur Midden-Drenthe en Frank Ferket, District Sales Manager van ALDI Groningen. Ook kinderen van kinderdagverblijf Olke Bolke in Beilen waren hierbij aanwezig. Zij kregen een rondleiding door het ALDI-filiaal en mochten meteen proeven van verse komkommer en tomaat. 

Groente als tussendoortje
Het programma Groenteboxjes is ontwikkeld door JOGG Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door ALDI in Nederland. Dit programma biedt opvoeders en pedagogisch medewerkers praktische handvatten om groente als tussendoortje te integreren in het dagelijks ritme van de kinderen. De samenwerking begon in 2018 met een pilot op 26 kinderdagverblijven in de provincie Limburg. De effectiviteit van het programma werd aangetoond door de Universiteit Maastricht. 

Het succes van het programma Groenteboxjes in Limburg was voor ALDI en JOGG de reden om de samenwerking uit te breiden naar meer gemeenten verspreid over Nederland. Naast Midden-Drenthe gaan er in de eerste helft van dit jaar nog 13 nieuwe gemeenten deelnemen aan dit programma. In totaal doen er dit jaar ruim 3.500 kinderen mee. 

Gezonde leefstijl stimuleren
Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility bij ALDI in Nederland: “Het stimuleren van een gezonde leefstijl is een van de focusthema’s van ons duurzaamheidsbeleid. Het bieden van gezonde voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Door de samenwerking met JOGG kunnen we het eten van groenten op kinderdagverblijven door heel Nederland stimuleren en al op jonge leeftijd de basis leggen voor een gezond eetpatroon.”

Wineke Holtrop, JOGG-Regisseur Midden-Drenthe: “Kinderen krijgen vaak niet de aanbevolen hoeveelheden groenten binnen. Het programma Groenteboxjes is bewezen effectief om daar iets tegen te doen. Heel mooi dat we dit programma samen met ALDI nu ook in Midden-Drenthe kunnen introduceren en nog meer kinderen op een speelse manier kunnen leren om dagelijks genoeg groenten te eten.”  

Wethouder Schans: “Geweldig dat het programma Groenteboxjes nu ook op kinderdagverblijven in Beilen en Smilde beschikbaar is. Het is heel belangrijk om al op jonge leeftijd de basis te leggen voor gezonde eetgewoontes, want jong geleerd is oud gedaan. We zijn als gemeente Midden-Drenthe blij dat ALDI en JOGG hier gezamenlijk in optrekken.”

Duurzame samenwerking ALDI en JOGG
Het programma Groenteboxjes is een van de gezamenlijke projecten van ALDI en JOGG. Als duurzame partners maken ALDI en JOGG gebruik van elkaars kennis, inspiratie en netwerk om initiatieven te ontwikkelen die een gezonde leefstijl bevorderen. Hierbij richten zij zich op drie leeftijdsgroepen: van 0 tot 4 jaar, van 4 tot 12 jaar en van 12 tot 18 jaar. 

Klik hier voor meer informatie.

ALDI
Wethouder Rico Schans en Tessa Moonen van Gezond in Midden-Drenthe bij de kick-off in ALDI Beilen.
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch