1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI Deventer B.V. opent nieuw distributiecentrum

ALDI Deventer B.V. opent nieuw distributiecentrum

25.03.2022

ALDI Deventer B.V. opent nieuw distributiecentrum

Factsheet van aldi deventer

DEVENTER, 25 maart 2022 – Vandaag is het nieuwe distributiecentrum (DC) van ALDI Deventer B.V. officieel geopend door burgemeester Ron König, wethouder Thomas Walder en Gideon van Bussel, Managing Director van ALDI Deventer B.V. Ruim 2 jaar geleden werd de bouw op het A1 Bedrijvenpark aangekondigd. Het DC is sinds 1 februari operationeel. Door de opening van dit grootste ALDI DC in Nederland heeft de discounter een verdere optimalisatie ingezet van de logistiek in het oosten van het land. Voor klanten betekent deze optimalisatie dat beschikbaarheid, versheid en kwaliteit van het assortiment nog verder verbeterd worden.

 

“We zijn er trots op dat we in 18 maanden op deze centraal in de regio gelegen plek een groot, modern en duurzaam distributiecentrum hebben neergezet”, aldus Rutger Mulder, Managing Director Real Estate and Expansion. De bebouwing van het nieuwe DC beslaat ca. 48.000 m2 en staat op een terrein van bijna 128.000 m2. De inhoud bedraagt 575.000 m3.

“Voor ons is dit nieuwe en tevens voor ons grootste DC in Nederland bijzonder, het is een samenvoeging van de distributiecentra in Groenlo en Ommen. Ik ben dan ook trots op wat we met alle 270 medewerkers en betrokken leveranciers bereikt hebben. Deze uitdagende operatie heeft geleid tot een grote meerwaarde voor onze klanten. En door de inspanning en flexibiliteit van onze mensen hebben de winkels weinig gemerkt van deze verhuizing”, aldus Gideon van Bussel.

Uniek voor ALDI

Er worden in totaal 100 winkels bevoorraad vanuit Deventer. Het DC heeft verschillende soorten opslagruimtes. Er is een gedeelte zonder stellingen voor bulkartikelen, de weekendaanbiedingen en non-food en een stellinggedeelte waar de overige reguliere producten staan. Daarnaast is er een koelruimte en vriesgedeelte. Het vriesgedeelte is uniek voor ALDI. Vanaf 1 mei worden vanuit Deventer de vriesproducten alleen in de eigen regio uitgeleverd. Vervolgens wordt er uitgebreid naar een levering van diepvriesproducten in heel Nederland. Verwacht wordt dat dit eind oktober dit jaar gerealiseerd zal zijn.

Duurzaam

Naast efficiency is ook duurzame bouw het uitgangspunt geweest bij de planning van het nieuwe DC. Het gebouw is voorzien van 8.244 zonnepanelen op het dak die het voorzien van energie. Ook wordt gebruik gemaakt van een warmte-terugwin-installatie, die de kantoren verwarmt. Het pand is volledig gasvrij en de koel-/ vriesinstallatie draait op natuurlijk koudemiddel (CO2).

Belevering winkels

Er zijn 92 dockdeuren waar dagelijks 32 eigen vrachtwagens gemiddeld drie maal per dag worden ingeladen om winkels te voorzien van producten. Er worden dagelijks zo’n 75.000 dozen getransporteerd van Deventer naar de filialen in de regio. Op het terrein is ook een eigen wasstraat, een tankstation en een garage voor de vrachtwagens aanwezig.


Klik hier voor een impressie van het nieuwe DC van ALDI Deventer B.V. 

Factsheet van aldi deventer
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch