1. Pers
  2. Persberichten
  3. Samenwerking ALDI en Missing Chapter Foundation: Educatiespel duurzame energie

Samenwerking ALDI en Missing Chapter Foundation: Educatiespel duurzame energie

24.01.2019

Prinses Laurentien van Oranje heeft -als oprichter van Missing Chapter Foundation- gisteren tijdens de Dialoogsessie van de lancering van KidsKracht in Utrecht het eerste spellenpakket ‘Evonturiers’ in ontvangst genomen. Aldi ondersteunde de ontwikkeling van dit educatieve spellenpakket dat gaat over gedragsverandering rond energiebesparing. Jonge kinderen leren zo op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier meer over energie besparen en hoe ze dit in de praktijk brengen.

“Bescherming van klimaat en milieu is voor ons een belangrijk thema. Wij nemen zelf tal van energie-efficiëntiemaatregelen en maken zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energie om onze directe impact op het klimaat te verlagen. Maar klimaatbescherming begint al op jonge leeftijd. Met dit spellenpakket als aanvulling op het lespakket Evonturiers zorgen we er gezamenlijk voor dat jonge kinderen praktisch en spelenderwijs leren om op een verantwoorde manier om te gaan met energie”, legt Nadie Winde uit, Manager Corporate Responsibility ALDI Nederland.

Samenwerking Missing Chapter Foundation
ALDI heeft een samenwerking met Missing Chapter Foundation, een organisatie die zich hard maakt voor kind-inclusie. Door inzichten van kinderen mee te nemen, worden besluiten meer toekomstgericht. Kinderen zijn de aanjagers van positieve gedragsverandering binnen gezinnen en creëren nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Het spellenpakket ‘Evonturiers’ werd samen met kinderen in co-creatie sessies, Young Crowds en Enpuls (onderdeel van Enexis Groep) ontwikkeld.

Over ALDI en klimaatbescherming
Het zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen vormt de basis voor de bedrijfsactiviteiten van ALDI, en is vastgelegd in haar internationale klimaatbeleid. Met efficiëntiemaatregelen wordt bespaard op energie, koudemiddelen en brandstoffen. Ook maakt ALDI in toenemende mate gebruik van stroom uit hernieuwbare energiebronnen. Hierbij gaat het zowel om zelfgeproduceerde stroom (zonnepanelen) als om ingekochte stroom (100% groen). Het bedrijf streeft er ten slotte naar haar ‘plastic footprint’ verder te verlagen. Klik hier voor meer informatie.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch