1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI bouwt nieuw distributiecentrum in Deventer

ALDI bouwt nieuw distributiecentrum in Deventer

14.02.2020

CULEMBORG, 14 februari 2020 - ALDI bouwt een nieuw distributiecentrum in Deventer om de logistiek in het oosten van Nederland verder te optimaliseren. De huidige distributiecentra in Groenlo en Ommen worden samengevoegd tot één nieuw distributiecentrum in Deventer. Het gebouw wordt groter, modern en duurzaam. Ook is de nieuwe locatie centraler gelegen in de regio.

De supermarktbranche is continu in beweging en het speelveld is sterk concurrerend. “Om de groeiambities van ALDI in Nederland te kunnen faciliteren, is optimalisatie van onze logistiek noodzakelijk. Deze plannen passen goed in de vernieuwingsstrategie van ALDI. Zo zijn er de afgelopen jaren veel winkels vernieuwd en aangepast, en zijn er ook winkels bijgekomen”, aldus Luc Schepers, regiodirecteur van ALDI Groenlo (in de toekomst ALDI Deventer). “We begrijpen dat deze veranderingen gevolgen zullen hebben voor onze medewerkers. We bereiden een goed sociaal plan voor dat met betrokkenen wordt besproken. Iedereen kan mee, behoud van onze mensen staat voorop”, vult Schepers aan.


Doelstelling A1 bedrijvenpark
Wethouder Economie Thomas Walder is blij met de komst van ALDI naar Deventer: “ALDI is vernieuwend en ambitieus en heeft hier op het A1 Bedrijvenpark de kans om die ambities waar te maken. ALDI bouwt hier een modern en duurzaam distributiecentrum, dat helemaal past bij de doelstellingen van A1 Bedrijvenpark en de gemeente Deventer. We heten ALDI van harte welkom!”

Duurzaam
Het nieuwe pand wordt aardgasloos en is voorzien van zonnepanelen. Het distributiecentrum wordt modern en transparant, met veel glas, en heeft daardoor veel lichtinval. Ook biedt deze locatie de mogelijkheid tot verdere uitbreiding in de toekomst. Voor klanten betekent deze optimalisatie dat de beschikbaarheid, versheid en kwaliteit van het assortiment nog verder verbeterd worden.

Deventer
Het distributiecentrum in Deventer wordt ca. 42.000 m2 groot en ligt direct aan de snelweg. Het biedt werkgelegenheid aan zo’n 350 mensen. Vanuit Deventer worden ca. 120 filialen beleverd. Voor leveranciers biedt de nieuwe locatie meerdere voordelen, waaronder het sneller en flexibeler beleveren, en een betere bereikbaarheid voor onder meer langere en zwaardere vrachtautocombinaties.  


De bouw start rond de zomer van dit jaar. De verwachting is dat het nieuwe distributiecentrum eind 2021 operationeel zal zijn. De twee betreffende Ondernemingsraden hebben een positief advies gegeven op de plannen en zijn actief betrokken.

   

Onderstaand beeld toont een impressie van hoe het nieuwe distributiecentrum in Deventer eruit komt te zien.

Distributiecentrum Deventer

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch