Nutri-score van ALDI
  1. Startpagina
  2. Nutri score

Nutri-Score: zie in één oogopslag hoe gezond jouw keuze is 

Griekse yoghurt van ALDI

Ben jij al producten tegengekomen met Nutri-Score? Ook ALDI introduceert het Nutri-Score logo. We zijn al begonnen met onze zuivelproducten - kijk maar eens op de Griekse yoghurt - en uiteindelijk komt het logo op steeds meer van onze eigenmerkproducten te staan. Zo zorgen we ervoor dat het maken van een gezondere keuze gemakkelijker wordt.

Wat is Nutri-Score?

Nutri-Score is een internationaal voedselkeuzelogo dat helpt gezonder te kiezen. Het vertaalt de voedingswaarden van producten in een duidelijke 5 letter- en kleurcode: A t/m E. Zo zie je in één oogopslag dat een donkergroene A de meest gezonde optie binnen de productgroep aangeeft. Dat is dus een gezondere keuze dan de variant met een donkeroranje D of een rode E. Met Nutri-Score kun je alle producten binnen een productgroep met elkaar vergelijken. Je kunt dus melk met sinaasappelsap vergelijken, maar geen melk met brood.

Nutri-score van ALDI

Nutri-Score is een handig hulpmiddel, maar gevarieerd eten uit de Schijf van Vijf blijft belangrijk voor een gezond eetpatroon. Bekijk daarom ook eens onze gezonde tips voor thuis  met onze variant van de Schijf van Vijf. Deze is in samenwerking met het Voedingscentrum ontwikkeld.

Hoe wordt Nutri-Score berekend?

Elk product krijgt een score op basis van de voedingswaarden en gebruikte ingrediënten. De achterliggende formule is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers en houdt rekening met gunstige voedingstoffen (eiwitten, voedingsvezels, fruit, groenten, peulvruchten en noten) en minder gunstige voedingsstoffen (energiegehalte (kJ), suikers, verzadigd vet en zout). Aan de hand van de totaalscore krijgt een product een A, B, C, D of E. Zo zie jij in één oogopslag hoe gezond jouw keuze is.

nutri-score

Door wie is Nutri-Score ontwikkeld?

Nutri-Score is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers. In verschillende EU-landen is het logo al geïntroduceerd. De verwachting is dat Nutri-Score in Nederland door de overheid officieel wordt geïntroduceerd in de eerste helft van 2022.

Klik hier voor een totaaloverzicht van alle Nutri-Score artikelen bij ALDI. 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch