1. Startpagina
 2. Veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden

ALDI is sinds 2008 lid van amfori (vroeger Foreign Trade Association), de leidende handelsorganisatie voor Europese en internationale handel. Dit lidmaatschap is een voorwaarde voor onze deelname aan het internationale Business Social Compliance Initiative (BSCI). Als lid van BSCI zetten we ons samen met andere ketenpartners in voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden.

amfori BSCI-gedragscode

amfori BSCI als basis

De gedragscode bevat richtlijnen op het gebied van:

 • Vrijheid van vereniging en het recht op collectieve onderhandelingen
 • Geen discriminatie
 • Passende vergoeding
 • Redelijke werktijden
 • Bescherming van de werknemers
 • Geen kinderarbeid
 • Geen precair werk
 • Geen gedwongen arbeid
 • Bescherming van het milieu
 • Ethisch zaken doen
amfori logo

Onze visie op veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden is gebaseerd op de gedragscode (code of conduct) van amfori BSCI. Wij hebben ons gecommitteerd aan deze gedragscode en vereisen dit ook van onze leveranciers. Zo is deelname aan amfori BSCI een vereiste voor leveranciers van ALDI die producten leveren die in amfori BSCI-risicolanden geproduceerd worden.  

De amfori BSCI-gedragscode is gebaseerd op internationale richtlijnen zoals de VN Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, de VN Verklaring van de Rechten van het Kind, het Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie tegen vrouwen (CEDAW), de VN-Global Compact, de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen en de Conventies van de International Labour Organisation (ILO). Deze conventies zijn bepalend voor de verbetering van arbeidsvoorwaarden in de gehele productieketen.

Controle ter plaatse

Het naleven van de gedragscode wordt ter plaatse met audits gecontroleerd. amfori BSCI heeft een checklist ontwikkeld die als basis dient voor periodieke controles door geaccrediteerde organisaties. Bij het vaststellen van tekortkomingen tijdens een audit wordt een verbeterplan opgesteld. Dit plan met verbeterpunten wordt teruggekoppeld naar de productielocaties. Het geven van opvolging aan corrigerende maatregelen behoort tot zowel de verantwoordelijkheid van de leverancier als van ALDI.

Accord logo

Verbetering veiligheid productielocaties

ALDI heeft in mei 2013 het 'Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh' ondertekend. Samen met andere handelsondernemingen, belangenorganisaties en vakbonden stellen wij ons ten doel om brandveiligheid en veiligheid van gebouwen in productielocaties in Bangladesh te verbeteren. Om dit doel te realiseren, worden inspecties en trainingen doorgevoerd.

AFA logo

Ontwikkeling van medewerkers in productielocaties

In 2013 is ALDI gestart met het ALDI Factory Advancement (AFA) Project in Bangladesh. Dit project heeft als doel de arbeidsvoorwaarden in productielocaties, waar artikelen voor ALDI worden geproduceerd, te verbeteren. Door een uitgebreid trainingsprogramma leren medewerkers en managers werkgerelateerde problemen te identificeren en samen tot een oplossing te komen

Verdere informatie over amfori en amfori BSCI: 

Meer informatie over het 'Accord on fire and Building Safety':

Meer informatie over het AFA project:

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.