Belangrijke berichten en veiligheidswaarschuwingen | Veilig boodschappen doen in coronatijd
ALDI tegen verspilling

ALDI tegen verspilling

Samen met ALDI tegen voedselverspilling

In Nederland wordt jaarlijks een vierde van het voedsel verspild. Dat is echt veel te veel. Daarom wordt er van 1 t/m 7 september de Verspillingsvrije week gehouden, om samen de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling. Doe je ook mee?

Voedsel weggooien, daar houden we niet van

Verspilling voedingscentrum

Bij ALDI houden we van slim inkopen, zuinig omgaan met grondstoffen én we willen zo min mogelijk voedsel verspillen. En dus zoveel mogelijk eruit halen wat erin zit. Hoe doen we dat? Een paar voorbeelden:

 • Voedsel dat tegen het einde van de THT-datum aanzit bieden we aan voor een gereduceerde prijs, herkenbaar aan de 30% sticker.
 • Voedsel dat nog prima te eten is doneren we aan de Voedselbank.
 • Voedsel dat toch overblijft wordt door onze leveranciers verwerkt tot veevoer
 • Groente- en fruitafval, ook wel organische reststromen genoemd, wordt vergist tot biogas en hergebruikt om elektriciteit en warmte op te wekken. 

Voedselverspilling verminderen? Dit kan je thuis doen

Verspilling voedingscentrum

Alle kleine beetjes helpen tegen voedselverspilling. Wist je bijvoorbeeld dat door groente en fruit op de juiste plek te bewaren, je de houdbaarheid kan verlengen? Een paar tips:

1.     Check altijd goed je voorraad: wat heb je nog in huis? Wat moet als eerste op?

2.     Maak een planning (wat eten we deze week?) en boodschappenlijst.

3.     Probeer precies op maat te koken.

4.     Bewaar eten op de goede plek: bestel of download de handige bewaarwijzer van het Voedingscentrum hier en hang hem op je koelkast! Staat je product er niet tussen? Vul hem dan hier in.

5.     Zet je koelkast op 4ºC: de ideale temperatuur om voedsel te bewaren.

6.     Let goed op de houdbaarheid. Een ‘te gebruiken tot’-datum (TGT) staat op bederfelijke producten zoals vlees en vis. Deze kun je niet meer opeten na de datum. Bij een ‘ten minste houdbaar tot’-datum (THT) kun je je zintuigen gebruiken om het product te beoordelen. Kijk, ruik en proef!

Lekkere red-de-restjes recepten

Heb je een kliekje over van het avondeten? Gebruik deze dan de volgende dag voor de lunch of vries het in. Ook overgebleven restjes groente, aardappel of vlees kun je nog heel goed gebruiken in een volgende maaltijd. Bijvoorbeeld in een soep, salade, omelet of ovenschotel. Weten hoe? Ga voor inspiratie en recepten bijvoorbeeld naar de site van het Voedingscentrum. En ook ALDI biedt volop red-de-restjes inspiratie. Kijk hier voor al onze recepten. 

Klik hieronder voor een verspillingsvrij recept:

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.