Belangrijke berichten en veiligheidswaarschuwingen | Veilig boodschappen doen in coronatijd

Verpakkingsmissie

Veel van onze producten in onze winkels zijn verpakt. Deze verpakkingen hebben een beschermende functie voor de kwaliteit, voedselveiligheid, houdbaarheid, transport en opslag van het product. We willen de juiste balans vinden tussen zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en de beste functionaliteit.

De juiste balans

Gevoelige groenten, zoals komkommers, verpakken wij omdat wij zo de kwaliteit van het product van het transport tot en met onze klanten beschermen kunnen. Verpakkingen kunnen ook verspilling voorkomen doordat ze het product beschermen tegen beschadiging. Omdat in het product vaak (veel) meer grondstoffen en energie gestoken zijn dan in de verpakking, levert het voorkómen van beschadiging en verspilling de meeste milieuwinst op. Een product verpakken en goed gebruiken is beter voor het milieu, dan een onverpakt product (gedeeltelijk) weggooien omdat het beschadigd of bedorven is.

Verpakkingsmissie

Verpakkingsmissie

Bij ALDI zien we het als onze missie om onze productverpakkingen te verduurzamen. Niet alleen hebben we ons aangesloten bij het Brancheplan verduurzaming verpakken en het Plastic Pact, ook wordt er gewerkt aan een internationaal verpakkingsbeleid. Momenteel nemen we al diverse maatregelen, bijvoorbeeld door voor duurzamere materialen te kiezen. Zo is 1 van onze doelen om eind 2020 alleen nog maar 100% gecertificeerd materiaal te gebruiken voor onze verpakkingen van papier en karton. Verder focussen we ons vooral op het verminderen van materialen, het stimuleren van hergebruik en recycling.

Verminderen

200.000 kg plastic bespaard

Wij verkopen geen eenmalige boodschappentas meer en besparen hiermee jaarlijks ongeveer 200.000 kg kunststof.

Minder plastic op onze AGF-afdeling

In de afgelopen twee jaar hebben we goed naar onze AGF-afdeling gekeken en zijn we stapsgewijs begonnen met het reduceren van plastic en waar mogelijk maken we meer gebruik van gerecycled materiaal.

Wij hebben onze verse kruidenverpakkingen aangepast, hierdoor besparen we 80% plastic per verpakking. Bij de zoete aardappels en diverse tomatensoorten hebben we de plastic bak vervangen door een kartonnen versie. Ook hebben we bij meerdere andere producten het plastic deksel vervangen door een dun plastic topseal, deze stappen betekenen aanzienlijk minder plastic.

Een steeds groter aantal plastic verpakkingen wordt (voor een gedeelte) gemaakt van gerecycled plastic, bijvoorbeeld de snoeptomaten. Zo brengen we minder nieuw (virgin) plastic op de markt. Aanvullend testen we ook met producten los verkopen, dus zonder verpakking.

Bij de verkoop van biologische producten ben je als verkoper verplicht om deze op bepaalde wijze te onderscheiden van reguliere producten. Wij onderzoeken diverse mogelijkheden naar hoe wij ook hier meer plastic kunnen reduceren.

Een eerste stap hierin is gezet! Vanaf februari 2020 zijn onze bananen niet meer verpakt in plastic. De reguliere Rainforest Alliance bananen liggen vanaf nu los in de winkel en de Biologische Fairtrade bananen hebben een banderol gekregen. Hiermee besparen we maar liefst 38.957 kg plastic per jaar.

45% minder plastic

Doordat wij verpakkingen van onze Molenland gesneden kaas hebben aangepast, besparen wij per verpakking tot 45% plastic. Bovendien willen wij de kaasverpakkingen volledig recyclebaar te maken.

Afscheid van de plastic hemdtas

Onze hemdtasjes bij het AGF worden vervangen door tasjes gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Deze worden niet meer gratis aangeboden, maar zijn dan voor een bedrag van 1 cent verkrijgbaar. Dit wordt zo snel mogelijk ingevoerd in onze winkels.

Wegwerpservies en bestek

Deze producten verkopen wij alleen in de zomerperiode. Wegwerpservies (borden en bekers) verkopen wij sinds 2018 alleen nog van karton. Wegwerpbestek verkopen wij sinds 2019 alleen nog van hout. Beiden zijn FSC-Mix gecertificeerd.

Wattenstaafjes

Sinds begin november 2019 verkopen wij alleen nog plasticvrije wattenstaafjes. De verpakking is van FSC-gecertificeerd karton, het staafje zelf is van FSC-gecertificeerd papier, en de tip is van 100% biologisch katoen (GOTS-gecertificeerd). Met deze stap besparen we jaarlijks ruim 30.000 kilo plastic.

Hergebruiken

Herbruikbare AGF-zak

Binnenkort introduceren we een herbruikbare groente en fruitzak.

Van doos naar krat

De dozen op onze AGF-afdeling hebben we dit jaar omgezet naar herbruikbare en volledig recyclebare klapkratten. Een bijkomend voordeel is dat de producten minder snel beschadigingen en dit tot minder voedselverspilling leidt. Ook de transportprocessen zijn door het invoeren van de kratten verbeterd.

Alleen maar herbruikbare boodschappentassen

Bij ALDI bieden we onze klanten diverse herbruikbare boodschappentassen. We hebben heel bewust gekozen geen tassen van papier te gebruiken omdat de productie van een papieren zak veel water en energie verbruikt.

Tassen van ALDI

Recyclen

Gebruik van gerecycled PET (R-PET)

In meerdere van onze verpakkingen gebruiken we gerecycled PET. Dit is het geval voor:

 • een groot deel van ons vers vlees
 • onze koelvers fruitsalades en gesneden fruit
 • onze maaltijdsalades
 • een groot deel van onze frisdranken
 • koelvers sinaasappelsap.
Recyclebare krimpfolie

Onze krimp- en rekfolies zijn transparant en onbedrukt; ze worden in een aparte afvalstroom verzameld.

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.