Klimaatbeleid van ALDI

Klimaatbeleid

Ons klimaatdoel

De klimaatverandering heeft impact op ons allemaal. Ons doel: in 2021 onze broeikasgasemissies met 40 procent terugbrengen ten opzichte van 2015. Om dit doel te bereiken, hebben we een strategie met concrete maatregelen ontwikkeld die in onderstaande grafiek is afgebeeld.

Deze grafiek laat zien waar binnen ons bedrijf CO2-emissies ontstaan en wat wij doen om deze te verminderen.

Grafiek

Klimaatvriendelijke filialen 

Bij onze filialen liggen de meeste mogelijkheden om energie te besparen. Uiteraard nemen we hier dan ook veel klimaatmaatregelen. Onze nieuwste filialen voldoen minimaal aan energielabel A+++ en wanneer er zonnepanelen op de winkeldaken liggen, is het energielabel zelfs A++++. Het aantal winkels met zonnepanelen neemt dan ook alleen maar toe. Naast zelfopgewekte stroom maken we in Nederland gebruik van 100% groene stroom: windenergie uit Europa.

Sinds 2016 gebruiken we in onze nieuwe en gemoderniseerde filialen alleen nog energie-efficiënte LED-verlichting. Deze verlichting verbruikt tot 50 procent minder stroom dan conventionele verlichting.

Bij onze koel- en diepvriesmeubels zorgt LED-techniek niet alleen voor een goed overzicht, maar biedt het ook nog een ander voordeel: er ontstaat minder warmte dan bij andere soorten verlichting, waardoor er minder stroom nodig is om te koelen. Bovendien voorzien we al onze nieuwe filialen van energie-efficiënte koel- en vriesmeubels met natuurlijke koudemiddelen. Bij de innovatieve koelmeubels wordt de warmte, die bij het koelen ontstaat, teruggewonnen. Deze warmte gebruiken we weer voor de verwarming van het filiaal: dat bespaart nog meer energie en zo hebben we geen aardgasaansluiting meer nodig.

Ons klimaatbeleid

Al deze maatregelen maken deel uit van de uitgebreide klimaatstrategie van ALDI Nord. Het klimaatbeleid dat wij in juli 2018 hebben gepubliceerd biedt hiervan een overzicht:

Ons maatschappelijk jaarverslag

Ook in ons maatschappelijk jaarverslag informeren wij uitgebreid over het onderwerp klimaatbescherming. Klik hier

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.