Samen tegen plastic vervuiling

  1. Startpagina
  2. Klimaat en milieu
  3. Samen tegen plastic vervuiling

Samen gaan we de strijd aan tegen plastic vervuiling!

Iedere minuut wordt het equivalent van één volle vrachtwagen plastic in zee gestort. Dat zijn 1440 vrachtwagens per etmaal oftewel 8 miljard kilo per jaar, wat extreme gevolgen heeft voor klimaat & milieu.

Lespakket: De Wereld van OZ

Dankzij de financiële steun van Aldi heeft de Plastic Soup Foundation een educatieprogramma over plasticsoep voor groep 4 t/m 8 ontwikkeld. Dit lespakket is onderdeel van ‘De Wereld van OZ’: een nieuw digitaal platform voor kinderen, waarin ze actief worden meegenomen in een magisch-realistische wereld Onder Zee. Het lespakket is onafhankelijk tot stand gekomen en bestaat uit een speciale kartonnen doos met o.a. toegang tot een digitale lessenserie, oceaanplastic uit Hawaï, posters, actiekaarten, een leesboek en een speciale Kidsweek over plasticsoep voor de hele klas. Verder bestaat het platform uit www.wereldvanoz.org en een spannende en humoristische tekenfilm over de wereld Onder Zee, waarin de gevolgen van de plasticsoep op een speelse manier duidelijk worden gemaakt. Op 15 augustus is het eerste lespakket overhandigd in het Dolfinarium tijdens het Plastic Soup educatie festival ‘De wondere wereld van OZ’.

Maak kennis met onze vrienden uit de 'Wereld van OZ': Wish, Oma Haai, Plank en Sep. (Geïllustreerd door Monique van den Hout).

Plastic soep lespakket van ALDI

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

Video plastic soep OZ van ALDI

Bekijk hiernaast de tekenfilm van ‘de Wereld van OZ’ en maak kennis met onze vrienden Wish, Sep, Plank en Oma Haai.

 

 

Plastic soep van ALDI

Aldi en de plastic boodschappentas
In augustus 2017 kondigde ALDI als eerste grote Nederlandse supermarkt aan te stoppen met de verkoop van alle eenmalige draagtassen en haar klanten uitsluitend nog boodschappentassen te bieden die meermalig te gebruiken zijn. Met de uitfasering van de eenmalige tasjes bespaart ALDI jaarlijks 200.000 kg plastic.

Om klanten in de overgangsfase te stimuleren een milieuvriendelijke herbruikbare tas mee te nemen, werd de prijs van het eenmalige boodschappentasje verhoogd. Het grootste deel van deze meeropbrengst ging naar de Plastic Soup Foundation waarmee het nieuwe lespakket ontwikkeld is. Lees hier meer over de Plastic Soup Foundation.

Vanaf week 40 2018 is bij ALDI de herbruikbare boodschappentas geïntroduceerd, die voor meer dan 80% uit gerecycled materiaal bestaat. Deze nieuwe boodschappentas is groter en steviger dan het eenmalige draagtasje en biedt door de langere hengsels meer draagcomfort. De herbruikbare tas is te koop voor €0.45. 

 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.